Jaki sprzedawca taki serwis , nagminnie psuje sie klips ładowania w słynnym Deusie a nawet sprzedawca nie raczy udzielić odpowiedzi wielu użytkownikom
http://www.poszukiwanieskarbow.com/foru ... 6&start=60
Jeszce jedno pytanko czy normalne jest ze Deus nie widzi większych monet niklowych typu 20 gr 50 gr z 1923 roku , to znaczy zakres identyfikacji wychodzi poza skale i nie ma Identyfikacji a w przypadku 50 groszówki sygnalizuje dopiero na granicy zasiegu bo z bliska nie . inne wykrywacze sygnalizują prawidłowo jak nap. ace i omega . Żadna zmiana częstotliwości i kombinacje dyskryminacji nie pomagają .
Czuje jeszcze rok i nastąpi masowy napływ szrotów na All. Kto mógł sprzedał żen-cha za wczasu i mniej stracił
http://www.youtube.com/watch?v=sXsGZZ_G ... e=youtu.be
czy normalne jest ze Deus nie widzi większych monet niklowy
Re: czy normalne jest ze Deus nie widzi większych monet niklowy
Ten pan nie jest żadnym przedstawicielem producenta, tylko zwykłym (tutaj powinien paść epitet uzupełniający) sprzedawcą. Jak wygląda normalne przedstawicielstwo XP można zobaczyć np. w Czechach - u nas jest żenada, za którą odpowiada firma XP.
Co do wad, to należy walczyć o swoje prawa. Dotyczy to zarówno łamiących się klipsów jak i braku detekcji niektórych przedmiotów. Ja od razu zawracałbym się do producenta o wyjaśnienie, a do handlarza tylko z reklamacją.
Co do tego ostatniego problemu, to nie chce mi się wierzyć, żeby ten detektor miał problem z niklem. Może to wada konkretnego egzemplarza, albo jakieś ustawienia, o których tutaj nie wiemy. Filmik na youtubie niczego nie wyjaśnia. Widać ze był robiony w pomieszczeniu. Mam nadzieję, że moneta nie leżała na podłodze.

proscan
Co do wad, to należy walczyć o swoje prawa. Dotyczy to zarówno łamiących się klipsów jak i braku detekcji niektórych przedmiotów. Ja od razu zawracałbym się do producenta o wyjaśnienie, a do handlarza tylko z reklamacją.
Co do tego ostatniego problemu, to nie chce mi się wierzyć, żeby ten detektor miał problem z niklem. Może to wada konkretnego egzemplarza, albo jakieś ustawienia, o których tutaj nie wiemy. Filmik na youtubie niczego nie wyjaśnia. Widać ze był robiony w pomieszczeniu. Mam nadzieję, że moneta nie leżała na podłodze.
proscan
Re: czy normalne jest ze Deus nie widzi większych monet niklowy
Tu jest cytat tego sprzedawcy z wyżej wklejonego linku PS
Poczekamy jak ktoś potwierdzi test na tych monetkach . Mi sie wydaje ze problem leży wielkości trochę większe od naszej złotówki
Czyli jest coś na rzeczyDenar pisze: Akurat mam 50 groszy 1923 i nie jest wykrywane jedynie blisko cewki
Poczekamy jak ktoś potwierdzi test na tych monetkach . Mi sie wydaje ze problem leży wielkości trochę większe od naszej złotówki