Fisher F70- anonse kamienne

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
krótkibojowy

Fisher F70- anonse kamienne

Post autor: krótkibojowy »

Witam.
Nie wiem co robić- kolega kupił kilka dni temu wykrywacz. Fisher F70. Stroimy już drugi dzień według instrukcji i kolegów z innego forum, cyfra z 90 zmniesza się ewentualnie do 82, 98 w piaszczystym gruncie w lesie. Wykrywacz sygnalizuje zwykłe polne kamienie, i to w naprawdę imponującej liczbie. Metal też wykrywa, no ale to chyba taki dodatek do tych kamieni.

Dzwoniłem do Pana lecz uzyskałem informację, że aktualnie nie jest Pan dostępny, toteż próbuję uzyskać jakąś informację przez forum :). Nie wiemy co robić- czy to jakaś wada wykrywacza (przestrojenie czy jak?) kabel w stanie bardzo dobrym, przy wyginaniu wykrywacza przy wtyczkach nie piszczy. Cewka nie wygląda na rozszczelnioną.

Czy niezbędna będzie interwencja serwisu, czy po prostu robimy jakiś mega diametralny błąd?
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
ProScan
Właściciel

Re: Fisher F70- anonse kamienne

Post autor: ProScan »

A co na to serwis Fishera w Warszawie?

:pa

proscan
krótkibojowy

O żadnym innym serwisie niż Pański nie słyszałem i nie korzystałem szczerze mówiąc.
Wykrywacz kupiony jako używany, 3 latek, poprzedni właściciel nabył go w Niemczech.

Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Serwisu Fishera także nie prowadzę. Jak można prowadzić serwis bez części zamiennych i instrukcji serwisowych?

Monopol - przyznany przez firmę z USA (gdzie panuje pełna wolność) - na serwis jest w Warszawie.

Ja nie wiem czy piski na kamienie to norma w F70. Raczej nie, mimo prymitywizmu tego wykrywacza.

Śledzę wątek: http://www.poszukiwanieskarbow.com/foru ... 0&t=102642 w którym wiele jest powiedziane, ale brak podstawowych nastaw (czułość ??)

Generalne kierunek rad jest dobry (problem ze strojeniem do gruntu - do ustalanie z czego wynika). Proponuję doraźnie dostroić się do kamienia jak się go znajdzie. Można też pożyczyć sondę od kolegi i zobaczyć co się dzieje. Może być z F75.

proscan
krótkibojowy

Witam.
Dzięki za odpowiedź.
Lipa z tym, że u Pana ewentualnie nic nie poradzi się. Zawsze było szybko i sprawnie :)

Nie da się go dostroić do kamienia. Wyje w niebogłosy. Od znajomego dowiedziałem się, że on też ma tak czasem z kamieniami, no ale to czasem. Ja mam all the time. Stroję, stroję i stroję, a kamienie dalej dają bardzo pozytywne sygnały. I to co krok.
ProScan
Właściciel

Jeśli do kamienia nie da się dostroić, to prawie na pewno wynika to z uszkodzenia (rozstrojenie sondy, rozregulowanie wykrywacza).

proscan
krótkibojowy

Mógłby Pan napisać o jaki serwis chodzi? Bo nie mam zielonego pojęcia czy to V, czy to: http://www.fisher.com.pl/detektory/index.html
ProScan
Właściciel

A kto sprzedaje Fishery w Polsce?

No właśnie.

proscan
krótkibojowy

TALCOMP serwisu nie prowadzi. Został jeszcze Viking. Kupić nową sondę za 500zł to też nie sposób, tymbardziej, że jeszcze nic nie zostało zdiagnozowane. Nie podjął by się Pan chociażby diagnozy czy co sonda, czy nie?
ProScan
Właściciel

A cy ja gdzieś napisałem, że nie naprawiam Fisherów? Nie prowadzę serwisu Fishera - a to jest różnica (bo są głupki, którzy uważają, że jak naprawiam to MUSZĘ naprawić).

A gdzie Talcomp sprzedaje Fishery?

Proszę najpierw zapytać w serwisie Fishera, a potem ewentualnie do mnie:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=236

Tylko chciałbym dostać także takie kamienie.

proscan
krótkibojowy

Myślałem, że serwis=naprawa uszkodzonego sprzętu. Mniejsza o to.
TALCOMP nie naprawia Fishów. V też nie (tzn ich serwisanci) oczywiście tych nie zakupionych u nich.

Analizując Pański ostatni wpis i aby wszystko było jasne- czy mogę wysłać Panu wykrywacz w celu ewentualnej naprawy?

Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Tak.
krótkibojowy

W takim razie wysłałem maila. Dzisiaj wyślę paczkę również z wypełnionym formularzem oraz filmikiem na płycie CD prezentującym błędne działanie wykrywacza oraz kamykami.

Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ