Witam
Mam pytanie do użytkowników Whites'a v3i. Czy zmieniacie wartość Pre-Amp Gain? Czy też można używać wykrywacza z maksymalnym wzmocnieniem.
Pozdrawiam
Whites v3i Pre-Amp Gain - jaka wartość
Re: Whites v3i Pre-Amp Gain - jaka wartość
Mi nie udało się ustawić więcej jak 8 przy włączonym boosterze. Ale wiem że są szczęściarze, którzy mają taką sondę, która pozwala na 15.
Whites w modelu V3i usunął odczyt sugerowanej nastawy Rx Gain (istniejący w V3) - zapewne dlatego, żeby użytkownicy nie marudzili, że jeden egzemplarz pozwala na więcej, a inny na mniej.

proscan
Whites w modelu V3i usunął odczyt sugerowanej nastawy Rx Gain (istniejący w V3) - zapewne dlatego, żeby użytkownicy nie marudzili, że jeden egzemplarz pozwala na więcej, a inny na mniej.
proscan
Dzięki
W sumie to zależy chyba od jakości zrównoważenia sondy więc producentowi trudno przyznać, że niektóre sondy są gorsze.
Tak na marginesie to nazwa "Spectra" trochę na wyrost. Sugeruje analizę widmową a nie dla trzech częstotliwości.
Pozdrawiam
Tak na marginesie to nazwa "Spectra" trochę na wyrost. Sugeruje analizę widmową a nie dla trzech częstotliwości.
Pozdrawiam
Ja na swojej Spectrze "wyciskam" RX 15 przy włączonym TX Boost .
Ale muszę przyznać że efekt taki udało się uzyskać po wymianie cewki na inną . Na tej którą otrzymałem z wykrywaczem prosto ze sklepu, przy TX Boost ON maksymalnie mogłem wyciągnąć RX 7-8
Ale muszę przyznać że efekt taki udało się uzyskać po wymianie cewki na inną . Na tej którą otrzymałem z wykrywaczem prosto ze sklepu, przy TX Boost ON maksymalnie mogłem wyciągnąć RX 7-8
Ciebie Robert miałem na myśli pisząc do szczęśliwcachJa na swojej Spectrze "wyciskam" RX 15 przy włączonym TX Boost .
proscan
-
SaperDębica
Kumulus pisze:Ja na swojej Spectrze "wyciskam" RX 15 przy włączonym TX Boost .
Jaka to cewka?
Cewka standardowa 10"DD