Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
Czy warto? Ja ile? Skoro nie masz tych 1800zł, to nie ma sensu się zastanawiać. Moja rada ogólna jest taka: trzymać się sprzętów w miarę typowych. Łatwiej będzie przy naprawach i łatwie o poradę u kolegów.
witam
czytalem tamte watki, jak rozumiem jest to egzotyka z ktora malo kto mial co doczynienia, co do gotowki - zawsze mozna sie ze sprzedajacym dogadac, galkologii idzie sie zawsze wyuczyc wiec odpowiedz mi jeszcze na dwa pytania czy sprzet wart jest tejze ceny? czy za te pieniadze warto sie rozejrzec za czyms innym o podobnych osiagach ew cos lepszego, oraz czy moglbys cos polecic czego szukac?
dzieki i pozdr
Uchylam się od odpowiedzi na pytania tego typu. Tym bardziej, że nie znam stanu tego urządzenia. Nowe Troye 5 były baaardzo drogie.
czy za te pieniadze warto sie rozejrzec za czyms innym o podobnych osiagach ew cos lepszego
Zawsze warto mieć jakąś alternatywę.
O podobnych osiągach ? A znasz osiągi Troya ?
Z resztą wkraczamy na teren na który wolę się nie zapuszczać, czyli doradzanie co kupić. Ja wolę skomentować czyjś wybór. A tutaj mam za mało danych by dać dobrą radę. I w głowie też nie mam wszystkich cen i możliwości wykrywaczy; nowych czy używanych.
Ja dodam tylko od siebie, że ten Troy o ile się nie mylę jest na allegro z przerwami już ponad pół roku. Wcześniej był w cenie 2500zł, jak napisałem do sprzedającego z pytaniem o zejście z ceny (nie przymierzałem się do kupna, ale czasami można trafić na kogoś kto chce szybko sprzedać za bezcen), argumentując, że już od dawna nie może znaleźć kupca, ripostował, że dobry sprzęt zawsze kupca znajdzie, więc on jeszcze poczeka. Teraz widzę, że sam zszedł z ceny, ale chętnych nadal nie ma. Trudno powiedzieć dlaczego. Z jednej strony to dobry sprzęt, z drugiej trudny w serwisowaniu i bardzo trudny w dokupieni cewek czy części.
Moja wypowiedź nie miała na celu ani zniechęcić Cię do zakupu, ani zachęcić. Napisałem po prostu co wiem o tej konkretnej aukcji.
heh no dzieki, wiem juz na czyn stoje, myslalem ze sie po prostu pojawil, nie bylo mnie jakis czas takze nie wiem co i jak ale z tego co o troyach czytalem to niektorzy sobie chwala, co do serwisowania to juz wiem ale w koncu juz gdzies proscan pisal ze w koncu to fisher wiec problemu z czesciami nie powinno byc, nie wiem jak by jeszcze ciutke sprzedajacy zszedl z ceny to moze i wezme chyab ze sie cos innego pojawi na dniach na alledrogo bo potrzebuje zmienic wykrywke - moje akcje spadaja a ultra 2 to juz nie to
Nie znam X5,ale miałem X3.Bardzo lekki,przyjemny i genialnie wykonany wykrywacz.X5 jest podobno dużo trudniejszy w obsłudze.Tego nie wiem.Ale możliwość ręcznego strojenia do gruntu daje mu z pewnością przewagę nad X3.Trójka ma gigantyczny zasięg w piaszczystym lesie ale na świeżo oranym polu jest już dużo mniej ciekawie.
Myślę,że 1800 PLN to nie jest fortuna za ten wykrywacz.Na niemickim e-bayu wystawił ktoś taki sprzęt z trzema cewkami za 800 euro !!!!!
Pozdrawiam,
wicja1.
no tom wzial czekam na przesylke, mam nadzieje ze mnie ta wykrywka wyprowadzi w pole hmmm opinie o zbieraniu moniakow czytalem pozytywne zobaczym jak to sie w lesie jeszcze sprawdzi
pozdro
Mam nadzieję,że będziesz zadowolony
Uważaj na dyskryminację.Między nastawą 3,1/2 a 3,3/4 można zgubić monetę dwuzłotową
Swego czasu Denar bardzo chwalił ten model,może udzieli Ci cennych porad.
Pozdrawiam,
wicja1.
Swego czasu Denar bardzo chwalił ten model,może udzieli Ci cennych porad.
Na pewno, gdyż to właśnie wtedy sprzedawal ten egzemplarz (kupił go z resztą użytkownik tego forum). Ten Pan ma dziwną własność chwalenia tego co akurat sprzedaje. A cenna porada też będzie - że wszystko syf, oprócz Tesoro (chyba że nie sprzedał jeszcze Wilsona, czy Nexusa).