tesoro cibola problem z pin pojtem
tesoro cibola problem z pin pojtem
Mam pytanie do posiadaczy tego sprzętu,sprawdzając zasięg w powietrzu np.5groszy jest to przy max nastawach około 25cm ale włączając pin pojt to te same 5 groszy widzi dopiero przy 10cm to normalne czy coś mam walnięte.
Re: tesoro cibola problem z pin pojtem
A co to znaczy "maksymalne nastawy"?

proscan
proscan
Mam na myśli obydwa potencjometry do oporu a dyskrym na jrin .
Przy TRESHOLD na max wg producenta i zawodowych wciskaczy kitu aktywne jest tzw. superstrojenie, co po wciśnięciu PINPOINT objawia się całkowitą bezużytecznością wykrywacza.
Czy zatem kolega próbuje używać pinpoint mając TRESHOLD na max?? To cud że w ogóle wykrywacz reaguje na metal przy takim rozregulowaniu.

proscan
Czy zatem kolega próbuje używać pinpoint mając TRESHOLD na max?? To cud że w ogóle wykrywacz reaguje na metal przy takim rozregulowaniu.
proscan
Sorki opisze problem jeszcze raz daje obydwa potencjometry na max to znaczy do oporu a dyskryminację na jron sprawdzam monetką 5groszy i dobry sygnał jest na 25cm następnie skręcam THRESHOLD na minimum w lewo do oporu i włączam przycisk pin pojt i w tym momęcie trzymając go wciśniętego przejeżdżam tą samą monetą i mam sygnał dopiero przy 8-10cm od sądy zawsze myślałem że sygnał pin pojt jest mocniejszy od tego zwykłego ..
TRESHOLD na minimum??
Polecam lekturę instrukcji obsługi - strona 9. Ale ogólnie warto czytać.

proscan
Polecam lekturę instrukcji obsługi - strona 9. Ale ogólnie warto czytać.
proscan