Witam
Pytanie proste - ale mimo wszystko dla mnie istotne. Czy różnica w ustawieniu głośności wykrywacza ma wpływ na zużycie baterii? Po prostu w obecnej sytuacji akumulatorki w słuchawkach wytrzymują znacznie dłużej niż w moim xlt i chciałbym maksymalnie ściszyć wykrywacz, a podgłośnić słuchawki.
Jeśli głośność ma znaczenie - to może mógłbyś nakreślić to jakimiś liczbami (np. głośność max vs głośność min - zużycie baterii o 5 % większe). Tak jak pisałem - załóż że używam słuchawek, a nie głośnika.
Dzięki z góry za pomoc
pozdrawiam
tomek
Głośność wykrywacza a zużycie baterii
Re: Głośność wykrywacza a zużycie baterii
Nie rozumiem - chodzi o jakieś słuchawki bezprzewodowe?akumulatorki w słuchawkach
Na słuchawkach "zwykłych" pobór prądu rośnie pomijalne przy wzroście głośności sygnału.
proscan
tak - słuchawki bezprzewodowe. Czy przy nich jest tak samo jak przy kablowych?
ps. z drugiego zdania mam rozumieć, że na zwykłych pobór rośnie (ale minimalnie) czyli bez wpływu na zużycie baterii wykrywacza?
ps. z drugiego zdania mam rozumieć, że na zwykłych pobór rośnie (ale minimalnie) czyli bez wpływu na zużycie baterii wykrywacza?
Proszę precyzyjniej zdefiniować problem, bo to dla zgadywanka. Jak na razie to więcej muszę pytać niż sam odpowiadać.
Jakie słuchawki? Cyfrowe czy zwykłe tzw. FM. Jak zasilany nadajnik w słuchawkach, jak zasilany odbiornik.
O zużycie w której części chodzi - w nadawczej, czy odbiorczej?
proscan
Jakie słuchawki? Cyfrowe czy zwykłe tzw. FM. Jak zasilany nadajnik w słuchawkach, jak zasilany odbiornik.
O zużycie w której części chodzi - w nadawczej, czy odbiorczej?
proscan
Witam
Wybacz za zamieszanie - napiszę więc dokładnie.
Słuchawki to bezprzewodowe TDK WR700 ( http://www.dobreprogramy.pl/TDK-WR700-s ... 29344.html ). Ich nadajnik jest niezależnie zasilany 2 paluszkami AAA, słuchawki też z dwóch paluszków AAA>
a co do zużycia baterii mam tu na myśli zużycie baterii samego wykrywacza metali. Czy zatem jeśli wyciszę maksymalnie głośność w ustawieniach wykrywacza i zwiększę głośność w samych słuchawkach jest szansa wydłużenia czasu pracy wykrywacza na danym zestawie baterii (czy też akumulatorów).
Mam nadzieję, iż teraz wszystko jasne o co mi chodzi.
pozdrawiam
tomek
Wybacz za zamieszanie - napiszę więc dokładnie.
Słuchawki to bezprzewodowe TDK WR700 ( http://www.dobreprogramy.pl/TDK-WR700-s ... 29344.html ). Ich nadajnik jest niezależnie zasilany 2 paluszkami AAA, słuchawki też z dwóch paluszków AAA>
a co do zużycia baterii mam tu na myśli zużycie baterii samego wykrywacza metali. Czy zatem jeśli wyciszę maksymalnie głośność w ustawieniach wykrywacza i zwiększę głośność w samych słuchawkach jest szansa wydłużenia czasu pracy wykrywacza na danym zestawie baterii (czy też akumulatorów).
Mam nadzieję, iż teraz wszystko jasne o co mi chodzi.
pozdrawiam
tomek
Jeśli chodzi o baterie w wykrywaczu, to na pewno głośność nie ma wpływu na zużycie jego baterii, jeśli słuchawki są cyfrowe - a TDK są.

proscan
proscan
dzięki wielkie!