Golden Mask 1+ i balans gruntu
Golden Mask 1+ i balans gruntu
Witam, czy w wykrywaczu Golden Mask 1+ automatyczny balans gruntu jest ustawiony fabrycznie na sztywno, czy wykrywacz naprawdę śledzi grunt i dostraja go do niego?
Re: Golden Mask 1+ i balans gruntu
Hehe. Dobre żarty. Ani nie śledzi, ani nie węgorzy 
Pewnie jakiś sprzedawczyk nałgał

proscan
Pewnie jakiś sprzedawczyk nałgał
proscan
Ok, więc jak w tym wykrywaczu ( i wielu innych ) nie posiadającego ręcznego strojenia do gruntu działa automatyczne strojenie? Czy faktycznie jest ustawione na stałą wartość?
A kto Panu powiedział, że ma automatyczne strojenie?jak w tym wykrywaczu [...] działa automatyczne strojenie
Albo kłamał, albo nieświadomie wprowadził w błąd.
Jest ustawione na sztywno.
proscan
Sprzedający powiedział, że wykrywacz dostraja się automatycznie do gruntu lecz nie tak optymalnie jak ma to miejsce w nastawach manualnych. Czy kłamał, nie wiem.
Dla niewtajemniczonego w techniczne szczegóły wykrywaczy sama terminologia ,, automatyczny balans gruntu ,, może wprowadzić w błędne rozumowanie tej funkcji.
Rozumiem, że chodząc z wykrywaczem ze stałym ustawieniem balansu tak naprawdę nigdy nie jesteśmy prawidłowo dostrojeni i nie wykorzystujemy w pełni możliwości wykrywacza. Czy dobrze myśle?
Dla niewtajemniczonego w techniczne szczegóły wykrywaczy sama terminologia ,, automatyczny balans gruntu ,, może wprowadzić w błędne rozumowanie tej funkcji.
Rozumiem, że chodząc z wykrywaczem ze stałym ustawieniem balansu tak naprawdę nigdy nie jesteśmy prawidłowo dostrojeni i nie wykorzystujemy w pełni możliwości wykrywacza. Czy dobrze myśle?
Słowo "automat" oznacza, że coś jest wykonywane przez maszynę samoczynnie, bez udziału człowieka.
Jeśli konstruktor/producent ustawił coś na stałe, co się nie zmienia NIGDY, to nazywanie tego automatem jest zwykłym oszukiwaniem, albo ignorancją (techniczną lub językową).
Czy już wyczerpaliśmy temat Golden Maska 1 - bo chyba za bardzo zbaczamy od tematu wątku?

proscan
Jeśli konstruktor/producent ustawił coś na stałe, co się nie zmienia NIGDY, to nazywanie tego automatem jest zwykłym oszukiwaniem, albo ignorancją (techniczną lub językową).
Zegarek, który nie chodzi, pokazuje precyzyjnie czas dwa razy w ciągu doby. Tak też jest ze sztywnym ustawieniem wpływu gruntu. Jak się trafi, to jest ustawione dobrze, albo tolerowalnie dobrze.chodząc z wykrywaczem ze stałym ustawieniem balansu tak naprawdę nigdy nie jesteśmy prawidłowo dostrojeni
Czy już wyczerpaliśmy temat Golden Maska 1 - bo chyba za bardzo zbaczamy od tematu wątku?
proscan
Tak, w tym temacie wyczerpaliśmy. Dziękuje.
Witam.
Posiadam GM1+ i mam takie pytanie. Czy jest możliwość ucywilizowania tej wykrywki czyli dołożenie funkcji all metal oraz strojenia do gruntu. Pomimo,że nawet dobrze się z nią chodzi lecz na mocno kwaśnych glebach typu łąki to brak jej troszkę do pełni możliwości. A swoją drogą czy to nie jest trochę kastrat gm4.
zbyszek
Posiadam GM1+ i mam takie pytanie. Czy jest możliwość ucywilizowania tej wykrywki czyli dołożenie funkcji all metal oraz strojenia do gruntu. Pomimo,że nawet dobrze się z nią chodzi lecz na mocno kwaśnych glebach typu łąki to brak jej troszkę do pełni możliwości. A swoją drogą czy to nie jest trochę kastrat gm4.
zbyszek
Może jest taka możliwość, tylko komu by się chciało grzebać w czymś takim?
Sprzedać i kupić coś co spełnia wszystkie bieżące potrzeby.
Nie wykluczam że wszystkie GM powstał na tej samej bazie (podobno to klony jakiegoś starszego Tesoro). Ale nie wiem tego.

proscan
Sprzedać i kupić coś co spełnia wszystkie bieżące potrzeby.
Nie wykluczam że wszystkie GM powstał na tej samej bazie (podobno to klony jakiegoś starszego Tesoro). Ale nie wiem tego.
proscan