WHITES COINMASTER PRO-PROBLEM Z PINPOINTEM

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
markowski2006

WHITES COINMASTER PRO-PROBLEM Z PINPOINTEM

Post autor: markowski2006 »

Witam. Mam problem z trybem statycznym P/p. Otóż po naciśnięciu przycisku jest ciągły sygnał,a powinien być dopiero przy zbliżeniu do wykrytego obiektu.Nie jest to wina cewki bo bez niej jest ten sam efekt. Co może być przyczyną i czy konieczna jest naprawa? Wykrywacz jest z drugiej ręki ,ale jeszcze na gwarancji. Poprzednik kupił go w VIKINGU.
ProScan
Właściciel

Re: VHITES COINMASTER PRO-PROBLEM Z PINPOINTEM

Post autor: ProScan »

Zapewne jakiś ciołek-matołek grzebał w nastawach.
markowski2006

Re: VHITES COINMASTER PRO-PROBLEM Z PINPOINTEM

Raczej nie.Problem pojawił się już w trakcie gdy już użytkowałem wykrywacz, a konkretnie gdzieś po miesiącu i
nastąpiło to stopniowo.Otóż miał taki objaw,że po namierzeniu przedmiotu chwilę działał poprawnie, ale po pewnym czasie znowu to samo,a obecnie "wyje" na okrągło. Oczywiście sam przycisk działa prawidłowo.
ProScan
Właściciel

Re: WHITES COINMASTER PRO PROBLEM Z PINPOINTEM

Rozumiem. Prawdopodobnie wystarczy dobrać odpowiednią nastawę.

:pa

proscan
markowski2006

Re: WHITES COINMASTER PRO-PROBLEM Z PINPOINTEM

Czy mógłbym wysłać do Pana sam "pulpit",celem zminimalizowania przesyłki (wyczytałem,że jest to możliwe).
ProScan
Właściciel

Możliwe, ale dla takiego głupstwa nie warto wysyłać. Niech się Pan odezwie emailowo, to napiszę co trzeba zrobić (publicznie nie będę tego robił, bo różni bezrozumni potem czytają i będą bez sensu i potrzeby grzebać).
markowski2006

Ok.Dzięki.
mrzet

Whites Prizm III - problem z pinpointem i bateriami

Post autor: mrzet »

Witam,

Spaceruję sobie z Whites'em Prizm III (oryginalna cewka). Niestety ostatnio pojawił się problem z pinpointem - po jego uruchomieniu jednostajnie 'wyje' bez przerwy a nie tylko w momencie zbliżenia się do metalowego przedmiotu. Problem bardzo podobny do opisanego przez użytkownika Coinmastera Pro: http://www.proscan.gliwice.pl/forum/vie ... f=1&t=3771
W żadnych nastawach nic nie grzebałem i poprzednio działał poprawnie przez ponad rok.

Co więcej, niewiele później zauwazyłem też drugą rzecz: pomimo wyłączania wykrywacz pobiera prąd z baterii. Po włożeniu nowego zestawu baterii i weekendowym chodzeniu, odłożyłem wykrywacz na cały tydzień i po jego ponownym uruchomieniu w następny weekend baterie nadawały się tylko do wymiany. Sprawdziłem to w kolejnym tygodniu, podejrzewając że po prostu zapomniałem wyłączyć lub kupiłem jakieś przeterminowane baterie, ale ta sama sytuacja powtórzyła się. Zupełnie, jakby wykrywacz pobierał energię pomimo wyłczenia. Wcześniej baterii mogłem nie zmieniać przez o wiele dłużej, eksploatując go normalnie.

Co może być przyczyną?

pozdrawiam
Maciek
ProScan
Właściciel

Re: Whites Prizm III - problem z pinpointem i bateriami

Jeśli NA PEWNO nic nie było grzebane, to wina jest niestety po stronie elektroniki i wizyta w serwisie będzie nieodzowna.

Co do poboru prądu, to sprawa także wymaga przyjrzenia się i wykonania kilku pomiarów, którędy prąd "ucieka".

proscan
Loki91

Post autor: Loki91 »

Witam mam identyczną sytuacje jak kolega niżej po roku czasu zaczął mi się wzbudzać na maksymalnych ustawieniach co kiedyś sie nie zdazalo a teras potrafi się nawet wzbudzić o dwie kreski niżej i p/p po jego wloczeniu cały czas popiskuje prosze o podpowiedź taką jak dostał kolega niżej z góry dziękuję
ProScan
Właściciel

Kolega ma problem z Pinpoitem - z opisu wynika zupełnie coś innego, więc moje porady j/w nic tu nie pomogą.

Proszę sprawdzić działanie wykrywacza na innej sondzie.

proscan
picek

Post autor: picek »

napisałem że przy włoczeniu p/p cały czas piszczy nawet jak się trzyma w powietrzu
Ale widzę że pan dzieli ludzi na lepszych i gorszych jemu pan pomógł a mi nie chce
ProScan
Właściciel

A gdzie kolega to napisał??

Proszę nie korzystać z forum pod wpływem alkoholu, albo innych środków psychoaktywnych.
Ale widzę że pan dzieli ludzi na lepszych i gorszych jemu pan pomógł a mi nie chce
jak widać nadużywanie prowadzi do paranoi.
picek

napisze panu krok po kroku co jest u mnie źle .
Włoczam wykrywke i na trybie dynamik jest wmiare dobrze ale już przy namierzaniu p/p jest katastrofa namierzasz i ras tu jest pusty sygnał ras obok .
jak wezmę nawet wykieruje w powietrze to też popiskuje
:oops:
picek

jak bym nie sprawdził na innej sodzie to bym pany nie zawracał głowy kolega ma coinmastera gt wkładam jego cewkę i to samo a moja u niego śmiga więc nie jest to popsuta cewka
ODPOWIEDZ