Kabel Rutus Proxima - problem
-
Zapytanie_email
Kabel Rutus Proxima - problem
Witam Państwa
Proszę o informację czy istnieje możliwość naprawy kabla cewki w wykrywaczu Rutusa - ver. Proxima.
Producent nie chce podjąć się naprawy, próbuje sprzedać nową cewkę.
Problem polega na stykach kabla wychodzącego z cewki, jakby gdzieś robiło się przepięcie, przerwania obwodu.
Wykrywacz albo milknie i nie reaguje na przedmiot metalowy albo piszczy przy każdym ruchu cewki... nawet drobne poruszenie kabla zakłóca pracę sprzętu.
Czy ów problem można wyeliminować? Kolega, który mi Państwa polecił, mówił że tego typu usterki są naprawiane w wykrywaczach zachodnich, nie wie jak z polskimi.
Pozdrawiam,
ps. Proszę o informację o ewentualnych kosztach naprawy.
Proszę o informację czy istnieje możliwość naprawy kabla cewki w wykrywaczu Rutusa - ver. Proxima.
Producent nie chce podjąć się naprawy, próbuje sprzedać nową cewkę.
Problem polega na stykach kabla wychodzącego z cewki, jakby gdzieś robiło się przepięcie, przerwania obwodu.
Wykrywacz albo milknie i nie reaguje na przedmiot metalowy albo piszczy przy każdym ruchu cewki... nawet drobne poruszenie kabla zakłóca pracę sprzętu.
Czy ów problem można wyeliminować? Kolega, który mi Państwa polecił, mówił że tego typu usterki są naprawiane w wykrywaczach zachodnich, nie wie jak z polskimi.
Pozdrawiam,
ps. Proszę o informację o ewentualnych kosztach naprawy.
Re: Kabel Rutus Proxima - problem
Witam,
Nie zajmuje się wykrywaczami polskimi.
W tym przypadku mogę z ciekawości (w drodze jedynego wyjątku) zobaczyć na czy problem polega, natomiast nie wiem czy naprawa będzie opłacalna i może faktycznie bardziej opłaca się kupić nową sondę.
Ile kosztuje?
Szacunkowy koszt naprawy kabla wysyłam na email.

proscan
Nie zajmuje się wykrywaczami polskimi.
W tym przypadku mogę z ciekawości (w drodze jedynego wyjątku) zobaczyć na czy problem polega, natomiast nie wiem czy naprawa będzie opłacalna i może faktycznie bardziej opłaca się kupić nową sondę.
Ile kosztuje?
Szacunkowy koszt naprawy kabla wysyłam na email.
proscan
Witam !
W razie potrzeby mogę bez problemu wspomóc kablem i wtyczką. Kabel jest wklejony w przepuście klejem na gorąco. Zapobiega to wchodzeniu wilgoci do sondy i dodatkowo zapobiega przed wyrwaniem - niestety w chwili odkręcania przepustu od kabla żyły są odrywane i nie ma się do czego przylutować z nowym kablem.
Koszt nowej sondy to 250 pln.
pozdrawiam.
W razie potrzeby mogę bez problemu wspomóc kablem i wtyczką. Kabel jest wklejony w przepuście klejem na gorąco. Zapobiega to wchodzeniu wilgoci do sondy i dodatkowo zapobiega przed wyrwaniem - niestety w chwili odkręcania przepustu od kabla żyły są odrywane i nie ma się do czego przylutować z nowym kablem.
Koszt nowej sondy to 250 pln.
pozdrawiam.
Kolega się już nie odezwał, więc temat zapewne nieaktualny. A koszt sondy relatywnie niski.

proscan
proscan
-
Zapytanie_email
Witam jestem posiadacze Rutus proxima wer.1.0 i ma problem z kablem do cewki .
Dużym minusem tego wykrywacza jest kabel który niepotrzebnie wzbudza wykrywacz .
Moje pytanie do pana jest takie , czy istnieje możliwość wymiany kabla???
interesował by mnie taki kabel który jest montowany w white's , minelab lub w podobnych wykrywaczach ( giętki ).
Jeśli jest pan w stanie mi pomóc to proszę o kontakt i podanie kwoty jaka z tą naprawą się wiąże poz.
Dużym minusem tego wykrywacza jest kabel który niepotrzebnie wzbudza wykrywacz .
Moje pytanie do pana jest takie , czy istnieje możliwość wymiany kabla???
interesował by mnie taki kabel który jest montowany w white's , minelab lub w podobnych wykrywaczach ( giętki ).
Jeśli jest pan w stanie mi pomóc to proszę o kontakt i podanie kwoty jaka z tą naprawą się wiąże poz.
Witam,
Nie, nie jestem zainteresowany szukaniem rozwiązania jak ulepszyć sondę Rutus Proxima.
Być może producent ma już rozważanie - por. wyżej.

proscan
Nie, nie jestem zainteresowany szukaniem rozwiązania jak ulepszyć sondę Rutus Proxima.
Być może producent ma już rozważanie - por. wyżej.
proscan
-
Zapytanie_email
Re: Kabel sonda Rutus - problem
Witam
Mam pęknięty przewód do cewki dd 29 cm od rutusa przy wyjściu i pytanie czy da się naprawić .
Pozdr
Mam pęknięty przewód do cewki dd 29 cm od rutusa przy wyjściu i pytanie czy da się naprawić .
Pozdr
Witam,
Prawie na pewno tak, ale nie wiem kto się tym zajmuje. Ja nie.

proscan
Prawie na pewno tak, ale nie wiem kto się tym zajmuje. Ja nie.
proscan
Wystarczy napisać bądź zadzwonić do producenta, Pan Arek na pewno się tym zajmie.