TEST Whites XLT (3500 zł) kontra MINELAB X_TERRA 50 (2100 zł),> : Miejsce przechodzone już wcześniej przez kogoś.. z garrett ace 250 i minelabem muszkieter. Pierwsze poszedlem tam z Whites XLT oznaczylem 16 celów gdzie sygnał był wyraźny - taki jaki warto by było kopać - położyłem na tych 16 miejscach listewki plastykowe. Nic nie wykopywałem... Następnie wziałem do reki X-terre 50 (pożyczoną) i odnajdywałem te 16 miejsc wykopując każdy z nich.Wykr. ustawione tak aby działały stabilnie tzn. XLT program jewelery&coins Podkręciłem preamp na 8, czułość AC - 70, reszta bez zmian. X-TERRA 50 ---- Czułość 17, ręcznie dostrojna do gruntu, głośnik max. Z 16 miejsc wykrytych Whitesem XLT; minelab X-terra 50 wykrył 12, tzn 75 procent tego co widział Whites XLT, Czego nie widział X-terra 50 - 4 znaleziska : 1moneta boratynka, 2 element ok 8 mm od bizuteri mosiądz, 3 kawałek złotka alu, guzik 10 mm
biorąc pod uwage ceny obydwu sprzętów X-terra 50 tańszy o 1400 zl - wykrył zaledwie 25 % mniej od whitesa XLT. TEST JEST NAJBARDZIEJ MIARODAJNY - LEPSZY NIZ TESTY POWIETRZNE ORAZ SZTUCZNE ZAKOPYWANIE CELÓW POD ZIEMIĄ (EFEKT ŚWIEŻEJ ZIEMI), pozdr!
TEST SANCZA - whites XLT kontra X-terra 50 !!!
Re: TEST SANCZA - whites XLT kontra X-terra 50 !!!
Oddajmy jednak chwałem obydwu SPRZĘTOM - teren był dosłownie zlatany kiedyś garretem ace 205 i minelabem - muszkieterem - kupa dołków starych!!! - nie wykazywałem tu głębokości znalezisk bo wykazać to jest prawie nie możliwe
) chodziło mi tylko o skuteczność obu, PODRAWIAM
Re: TEST SANCZA - whites XLT kontra X-terra 50 !!!
Wartościowy test. Dzięki ! Oby więcej takich.
Mnie zawsze ciekawi jak słyszy ktoś inny jakiś sygnał, który u mnie jest ledwie słyszalny - takie testy mówią najwięcej o możliwościach wykrywaczy.
proscan
Mnie zawsze ciekawi jak słyszy ktoś inny jakiś sygnał, który u mnie jest ledwie słyszalny - takie testy mówią najwięcej o możliwościach wykrywaczy.
proscan