Witam,
jestem właśnie "w trakcie kupowania" wykrywacza. Budżet max 1500zł i szukam czegoś na militarkę oraz monety czyli uniwersalnego.
Zastanawiam sie nam Discovery 3300 który zasadniczo wygląda i działa jak Fisher F4 ale jest nieco tańszy (podobno mniej trwała konstrukcja)?! Czy "ktoś" pracuje tym urządzeniem i może napisać coś ciekawego na jego temat? Czy warto niego zainwestować 1300zł czy może lepiej zdecydować sie na jakiś inny model...ale jaki?
Pozdrawiam,
Discovery 3300 vs Fisher F4
Re: Discovery 3300 vs Fisher F4
Witam,
Chętnie też usłyszę opinię o tych wykrywaczach.
Porównanie modeli można znaleźć tutaj:
http://www.fisherf75.com/pb/wp_1eabd27a ... 2651281568
Zwracam uwagę, że w Vikingu 3300 jest sprzedawany z sondą 10cali, a nie 8" jak w USA.
proscan
Chętnie też usłyszę opinię o tych wykrywaczach.
Porównanie modeli można znaleźć tutaj:
http://www.fisherf75.com/pb/wp_1eabd27a ... 2651281568
Zwracam uwagę, że w Vikingu 3300 jest sprzedawany z sondą 10cali, a nie 8" jak w USA.
proscan
ja miałem discovery 3300 to typowy bunty hunter do tego stopnia że dokupywałem do niego cewkę z bounty huntera. na militarkę się nie nadaje bo w all metalu kopiesz wszystko, za to ma super dyskryminację. zasięgi takie sobie jak we wszystkich bounty hunterach. jest bardzo lekki i dobrze wywarzony, jakość wykonania jest taka sobie szybko połamała mi się pokrywka od baterii. sprzęt super na plażę ale do normalnej hardcorowo wykrywaczowej pracy niezbyt się nadaje
Słyszałem że Fisher F4 rożni się tylko jakością wykonania czyli jest po prostu solidniejszy - parametry techniczne ponoć są identyczne?!
Jeżeli nie nadaje się na militarkę to co polecacie w podobnej cenie z równie dużymi możliwościami? Zaznaczam że zależy mi na nowym sprzęcie!
Jeżeli nie nadaje się na militarkę to co polecacie w podobnej cenie z równie dużymi możliwościami? Zaznaczam że zależy mi na nowym sprzęcie!
Witam!!! Ja polecam x-terrkę 30 mam ten sprzęcik od jesieni 2006 i nie mogę narzekać , monetki ciągnie ładnie , militarkę kolorowa ( klamry, odznaki, blaszki również ) , żelazną tak sobie , ale nie jest tragicznie. w tej cenie nie ma lepszego sprzętu. Ja mam z cewka 10,5 DD Wykonanie i ergonomia duży + już teraz mogę powiedzieć że ten sprzęt mimo iż wygląda delikatnie nadaje się nawet do ciężkiego terenu. Teraz przymierzam się do x-70 lub sov. GT , ale muszę nazbierać drobnych
bo narazie się spłukałem na inny sprzęt ( eTrex legend HCx ) 
Zdecydowałem się jednak zaryzykować i kupiłem nowego F4. Cena 1399zł jeszcze w miarę do przyjęcia...no zobaczymy. Postaram się jak najszybciej przedstawić na forum moje spostrzeżenia i uwagi. Pozdrawiam!
Tuco , jeżeli już trochę pobiegałeś z tym Fisherkiem to się pochwal .
Mnie też interesuje zakup F4 tzn. interesuje mojego kolegę który nie posiada dostępu do internetu. Myślę że również Twoja opinia będzie tu mile widziana.
pozdr.
Mnie też interesuje zakup F4 tzn. interesuje mojego kolegę który nie posiada dostępu do internetu. Myślę że również Twoja opinia będzie tu mile widziana.
pozdr.