Discovery 3300 vs Fisher F4

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Tuco
Kontakt:

Discovery 3300 vs Fisher F4

Post autor: Tuco »

Witam,

jestem właśnie "w trakcie kupowania" wykrywacza. Budżet max 1500zł i szukam czegoś na militarkę oraz monety czyli uniwersalnego.
Zastanawiam sie nam Discovery 3300 który zasadniczo wygląda i działa jak Fisher F4 ale jest nieco tańszy (podobno mniej trwała konstrukcja)?! Czy "ktoś" pracuje tym urządzeniem i może napisać coś ciekawego na jego temat? Czy warto niego zainwestować 1300zł czy może lepiej zdecydować sie na jakiś inny model...ale jaki?

Pozdrawiam,
ProScan
Właściciel

Re: Discovery 3300 vs Fisher F4

Post autor: ProScan »

Witam,

Chętnie też usłyszę opinię o tych wykrywaczach.

Porównanie modeli można znaleźć tutaj:

http://www.fisherf75.com/pb/wp_1eabd27a ... 2651281568

Zwracam uwagę, że w Vikingu 3300 jest sprzedawany z sondą 10cali, a nie 8" jak w USA.

:pa

proscan
gawron

Post autor: gawron »

ja miałem discovery 3300 to typowy bunty hunter do tego stopnia że dokupywałem do niego cewkę z bounty huntera. na militarkę się nie nadaje bo w all metalu kopiesz wszystko, za to ma super dyskryminację. zasięgi takie sobie jak we wszystkich bounty hunterach. jest bardzo lekki i dobrze wywarzony, jakość wykonania jest taka sobie szybko połamała mi się pokrywka od baterii. sprzęt super na plażę ale do normalnej hardcorowo wykrywaczowej pracy niezbyt się nadaje
Tuco
Kontakt:

Słyszałem że Fisher F4 rożni się tylko jakością wykonania czyli jest po prostu solidniejszy - parametry techniczne ponoć są identyczne?!
Jeżeli nie nadaje się na militarkę to co polecacie w podobnej cenie z równie dużymi możliwościami? Zaznaczam że zależy mi na nowym sprzęcie!
Argentum
Kontakt:

Post autor: Argentum »

Witam!!! Ja polecam x-terrkę 30 mam ten sprzęcik od jesieni 2006 i nie mogę narzekać , monetki ciągnie ładnie , militarkę kolorowa ( klamry, odznaki, blaszki również ) , żelazną tak sobie , ale nie jest tragicznie. w tej cenie nie ma lepszego sprzętu. Ja mam z cewka 10,5 DD Wykonanie i ergonomia duży + już teraz mogę powiedzieć że ten sprzęt mimo iż wygląda delikatnie nadaje się nawet do ciężkiego terenu. Teraz przymierzam się do x-70 lub sov. GT , ale muszę nazbierać drobnych :lol: bo narazie się spłukałem na inny sprzęt ( eTrex legend HCx ) :D
Tuco
Kontakt:

Zdecydowałem się jednak zaryzykować i kupiłem nowego F4. Cena 1399zł jeszcze w miarę do przyjęcia...no zobaczymy. Postaram się jak najszybciej przedstawić na forum moje spostrzeżenia i uwagi. Pozdrawiam!
stanisław

Post autor: stanisław »

Tuco , jeżeli już trochę pobiegałeś z tym Fisherkiem to się pochwal .
Mnie też interesuje zakup F4 tzn. interesuje mojego kolegę który nie posiada dostępu do internetu. Myślę że również Twoja opinia będzie tu mile widziana.
pozdr.
ODPOWIEDZ