Miałem Musketeer'a .... i co dalej ???

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).

Miałem Musketeer'a .... i co dalej ???

Postautor: Bohusz » pt lut 10, 2006 11:38 am

Jak wspomniałem przez blisko 2,5 roku chodziłem z Muszkieterem i byłem bardzo z niego zadowolony, ale przecież trzeba iść naprzód.
Zdecydowałem się na zakup wykrywacza z klasy tzw. "średniej", ale stoję jak ten przysłowiowy osioł pośród jadła i mam kompletny metlik w głowie :smt102 .

Dlatego prosze Ciebie Proscan o pomoc.
W poszukiwaniach zdecydowanie nastawiam się na monetki i wszelką inna drobnicę, pod uwagę biorę GTP 1350, X-Terra 50, ID Excel a może coś innego ??? Nie wiem, naprawdę nie wiem.

Czekam na Twoje opinie i porady...
Bohusz

Re: Miałem Musketeer'a .... i co dalej ???

Postautor: ProScan » pt lut 10, 2006 5:07 pm

Witam,

Po treningu z Muszkieterem, to nie straszny (wagowo) będzie Sovereign GT. I tego polecam na monetki w tej klasie cenowej.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Postautor: Bohusz » pt lut 10, 2006 9:18 pm

W Muszkieterze, "dzięki" sondzie DD miałem kłopot z namierzaniem, czy ten problem powtarza się również w GT ?

Pozdrawiam
Bohusz
Bohusz

Postautor: ProScan » sob lut 11, 2006 12:18 am

Witam,

Pewnie tak. Taka uroda sond DD. Trzeba wyrobić sobie dobrą technikę. Ja np. muszę "obtańczyć" znalezisko i wówczas "strzał" jest bardzo precyzyjny.

Sovereigna trzeba będzie się na nowo przyzwyczajać, bo jego sygnały są wyraźnie inne.

Dobre namierzanie ma X Terra. Wydaje mi się, że mimo wszystko jest słabsza od Sovereigna, ale nieporównywalnie wygodniejsza i z większymi możliwościami identyfikacyjnymi.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Postautor: Bohusz » wt lut 14, 2006 8:29 am

Wielkie dzięi PRoscanie, od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Sovereign GT, a szczęśliwym dodatkowo, iż stanowisko pana Adama z Viking'a, było wyjatkowo elastyczne. :D

Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
Bohusz
Bohusz

Wróć do Czy to dobry wybór ?