Spectrum XLT vs. X-Terra 50

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Elvis68

Spectrum XLT vs. X-Terra 50

Post autor: Elvis68 »

Witam,
Wiem, że o obydwu wykrywaczach na forum informacji nie brakuje, ale jednak stoje przed takim wyborem i porównania tych dwóch wykrywek nie znalazłem. Interesuje mnie głównie drobnica (monety, biżuteria, medaliki, klamry, guziki)
I teraz moje pytanie, czy opłaca sie wydać (akurat w miom przypadku) 150 zł wiecej na XLT, w "podobno" bardzo dobrym stanie z cewka 950 (gruby kabel) czy lepiej kupić X-terre 50? Jestem raczej początkujący, ale mam takie podejscie ze jak juz kupować to nie bawić sie w pośredni sprzet lecz zaraz kupić coś co i tak bedzie na końcu łańcuszka (być moze jest to złe podejscie no ale taki już jestem). Na korzyść terry przemawia to, że sprzet jest nowy i na gwarancji. XLT używany nie wiem jak z awaryjnościa i ewentualnymi naprawami (to pewnie zalezne od tego co sie zepsuje):D byłem juz prawie na 100% przekonany do x-terry ale jednak cos mnie kusi na tego XLT i by pana zapytać (opinie innych użytkowników równiez mile widziane szczegolnie że to przez nich mam teraz ten problem), żebym sobie potem nie pluł w brode że źle wybrałem :) głównie boje sie o to, że sprzet jako że juz wiekowy moze czasmi "odmówić posłuszeństwa" Bardzo jestem ciekaw pana opini i innych również na ten temat.
pozdrawaim Elvis :lol: :lol:
ProScan
Właściciel

Re: Spectrum XLT vs. X-Terra 50

Post autor: ProScan »

X50 to nowoczeny wykrywacz, ale ma mniej możliwości i nie jest tak uniwersalny jak XLT.

XLT porównałbym możliwościami do X70, chociaż analogii pełnej rzecz jasna nie ma.

:pa

proscan
Elvis68

Dziekuje za odpowiedz,
ale mam jeszcze jedno pytanko: (mysle ze moge takie zatać na tym forum?? :) ) czy nie przepłace kupując XLT Spectrum'a za 1850 zł?? czy może ta cena jest bardzo wygórowana?? Wykrywka tylko z cewką standardową bm 950 (wymieniony na gruby kabel) + osłona , akumulator i ładowarka oraz pojemnik na baterie, lub ewentualnie 1950 zł dodatkowo z cewką blue max deep scan 600? I czy ta ostatnia cewka bedzie przydatna na szukanie drobnicy?

pozdrawiam Elvis
reglass

Post autor: reglass »

Witam!

Wszytko zależy od stanu ile ma lat? ten XLT
myślę że ta cena jest dobra :D

a co do cewki to nie mam pojęcia

pozdrawiam reglass
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Co do cen to uchylam się odpowiedzi, chyba że jest albo niezwykle atrakcyjna, albo strasznie przegięta. Tutaj takiej sytuacji nie mamy.

Cewka BM 600 będzie przydatna w naprawdę szczególnych sytuacjach. Za 100zł to bardzo atrakcyjna cena, ale jeśli ktoś nigdy jej nie użyje to może nie warto wydawać?

:pa

proscan
Elvis68

Zapomniałem podziękować za odpowiedzi: dziekuje :lol: Zdecydowałem sie na XLT. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ