sygnał wiodący w X terra 70 w Trybie Prospecting

Pisz jeśli masz kłopot w opanowaniu wykrywacza, nie rozumiesz jego zachowania, poszukujesz instrukcji obsługi
ODPOWIEDZ
zmija

sygnał wiodący w X terra 70 w Trybie Prospecting

Post autor: zmija »

Witam.
Chodzę już od jakiegoś czasu z x-terra 70. Jestem początkującym, jeżeli chodzi o obsługę wykrywacz (chociaż idzie mi coraz lepiej hehe). Jako,że nastawiam się na militarke, używam systemu PROSPECTING. Zawsze wydawało mi się, że sygnał wiodący powinien być sygnałem absolutnie ciągłym, tymczasem chodząc np po piaszczystym lesie z cewką niskoczęstotliwościową 3ką, na czułości ok 27, z dostrojeniem (narazie niestety auto:-) ) ground balance oraz na odpowiednim kanale eliminacji zakłuceń (tez przez auto) i stosowaniem funkcji śledzenia gruntu, mój sygnał jest sygnałem troszke "drgającym", nieciągłym. Oczywiście reaguje na metal, a i fałszywych sygnałów też nie spostrzegłem. Czy to jest naturalne zachowanie. Ponadto ustawienie sygn. wiod. na zero powinno go uciszyc, ale nadal jest lekko słyszalny.
Dzięki z góry
ProScan
Właściciel

Re: sygnał wiodący w X terra 70 w Trybie Prospecting

Post autor: ProScan »

Wszelkie "drżenia" sygnału wiodącego świadczą o istnieniu zewnętrznego zakłócenia. Proszę spróbować przestawić Noise Cancel.

Co do nastawy zerowej, to nie pamiętam czy kiedykolwiek próbowałem - mam nadzieję że użytkownicy X70 się odezwą.

:pa

proscan
zmija

Re: sygnał wiodący w X terra 70 w Trybie Prospecting

Post autor: zmija »

Wiec: UŻYTKOWNICY X-TERRA 70!!!!! BADZCIE SOLIDARNI!!!!! POMÓŻTA!!!!:-)
Proscan, a włączony telefon kom. w kieszeni może powodować takie zakłócenia (wiem, przecież mogę sprawdzić sam i Ci głowy nie zawracać, ale z moją niunią-wykrywką:-) będę widział się dopiero za tydzięń, a ciekawość mnie mi spac nie daje heh)?
Dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ