co pan mysli o takim cudzie:
dwie cewki umieszczone w niewielkiej odleglosci od siebie i skierowane po katem, tak, by wytwarzane przez nie pole sie krzyzowalo w pewnym momecie....
mozliwe?
wykrywacz dwu-cewkowy...
Re: wykrywacz dwu-cewkowy...
Witam,
Zdaje się, że ten pomysł zgłaszał Pan w wątku o LRL na forum O.
Koncepcja z gatunku SciFi.
Takie ułożenie anten jest możliwe (i stosowane) dla radarów, gdzie wiązka jest skupiona i jedna antena nie odbiera bezpośredniego sygnału z drugiej.
W przypadku anteny cewkowej, jedna cewka nadawałaby bezpośrednio do drugie i ... po zabawie.
Koncepcja gdzie mamy dwie anteny jest już używana np., w GTI 2500. Dwie cewki odbiorcze, (ale zrównoważone) odbierają sygnał od metalu, dzięki czemu możliwe jest szacowanie nie tylko odległości, ale i rozmiaru.

proscan
PS
Czy podał Pan dobry adres email? System mi raportuje, że coś nie tak.
Zdaje się, że ten pomysł zgłaszał Pan w wątku o LRL na forum O.
Koncepcja z gatunku SciFi.
Takie ułożenie anten jest możliwe (i stosowane) dla radarów, gdzie wiązka jest skupiona i jedna antena nie odbiera bezpośredniego sygnału z drugiej.
W przypadku anteny cewkowej, jedna cewka nadawałaby bezpośrednio do drugie i ... po zabawie.
Koncepcja gdzie mamy dwie anteny jest już używana np., w GTI 2500. Dwie cewki odbiorcze, (ale zrównoważone) odbierają sygnał od metalu, dzięki czemu możliwe jest szacowanie nie tylko odległości, ale i rozmiaru.
proscan
PS
Czy podał Pan dobry adres email? System mi raportuje, że coś nie tak.
wstyd sie przyznac, nie wiem jak sprawdzic ten email...wiec podam:
tatatam@interia.pl
Dziekuje za info:-))))))
tatatam@interia.pl
Dziekuje za info:-))))))
wysłałem testa