Wykrywacz do szukania strzał

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

Wykrywacz do szukania strzał

Post autor: Zapytanie_email »

[...]

Ogólnie chciałem zadać pytanie na temat wyboru sprzętu dla łucznika ;)
Otóż potrzebowałbym wykrywacza metalu do odnajdowania zagubionych strzał, które wystrzelone z bardzo mocnych łuków najczęściej lądują w gęstej trawie lub ściółce pod tak ostrym kątem, że wbijają się tuż pod ziemię (najwyżej 2-3 centymetry) , często praktycznie uniemożliwiając znalezienie.

Strzały są bardzo często wykonane z karbonu, a jedyną metalową częścią jest grot, który waży około 6-10 gram (najczęściej stalowy, czasem mosiężny) i jest wielkości porównywalnej do małego pocisku (czyli dość mało tego metalu ...)

Poszukuję jak najtańszego wykrywacza, który poradziłby sobie ze znalezieniem takiej strzały - może uczestnicy forum poradziliby coś w tym temacie?

Pozdrawiam,
ProScan
Właściciel

Re: Wykrywacz do szukania strzał

Post autor: ProScan »

Witam,

Z grotem mosiężnym nie widziałbym większego problemu na tej głębokości, ale ze stalowym to gorzej bo, jak sądzę, jest to stal nierdzewna.

Myślę że ACE 150/250 spełni przynajmniej częściowo oczekiwania.

:pa

proscan
Tomasz_SB

Post autor: Tomasz_SB »

Witam wszystkich na forum!
Udało mi się zarejestrować, a że powyższe zapytanie e-mail pochodzi ode mnie, odpisuję już na łamach forum.
ProScan pisze:Witam,
Z grotem mosiężnym nie widziałbym większego problemu na tej głębokości, ale ze stalowym to gorzej bo, jak sądzę, jest to stal nierdzewna.
Jest różnie część grotów jest z nierdzewki, przeważająca część nie (przynajmniej moich).
Ogólnie widzę, że problem nie jest na tyle trywialny aby sprawdził się jakiś chiński wykrywacz za 150 zł?
ProScan pisze: Myślę że ACE 150/250 spełni przynajmniej częściowo oczekiwania.
Rzeczywiście trochę już o tych urządzeniach poczytałem i chyba na któreś z nich padnie mój wybór, tym bardziej, że po kilkudniowej lekturze forum poświęconych wykrywaczom i ich wykorzystaniu chyba złapałem lekkiego bakcyla ;) i może wykrywka przyda się nie tylko na zgubione strzały ;)

Pozdrawiam,
Tomasz_SB
ProScan
Właściciel

Witam na forum!
Ogólnie widzę, że problem nie jest na tyle trywialny aby sprawdził się jakiś chiński wykrywacz za 150 zł?
Przyznam szcerze, że nie widziałem chińczyków za 150zł, chyba że są to modele dla dzieci. Wykrywaczem statycznym bardzo trundo będzie znaleźć tak małe przedmioty (aczkolwiek nie jest to niemożliwe).

Polecam ACE po mają identyfikację (nie trzeba będzie kopać wszystkiego, a tylko przedmioty o określonej charakterystyce), są wysokiej jakości i w miarę tanie (używane są tańsze od badziewnych chińczyków).

proscan
Tomasz_SB

Post autor: Tomasz_SB »

ProScan pisze: Przyznam szcerze, że nie widziałem chińczyków za 150zł, chyba że są to modele dla dzieci. Wykrywaczem statycznym bardzo trundo będzie znaleźć tak małe przedmioty (aczkolwiek nie jest to niemożliwe).
No na przykład:
http://moto.allegro.pl/item390524544_no ... t_22_.html

Ale jednak skłonię się ku ACE, przy najbliższej okazji odwiedzę pewnie sklep vikinga - chyba, że ma ktoś używany w dobrej kondycji w okazyjnej cenie ;) ??

Wybieram się za niedługo nad Bałtyk to może trochę po plaży pobuszuję ;)

Pozdrawiam,
Tomasz_SB
ProScan
Właściciel

Ten wykrywacz to właśnie przykład takiego dla dziecka. Zasięgi symboliczne. Na plaży może dostarczyć jakichś emocji w znajdowaniu monet i kapsli.

proscan
ProScan
Właściciel

Prosze. Chłopak z forum HPP wyszukał ten sam wykrywacz za 80zł:

http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpb ... highlight=

proscan
ODPOWIEDZ