MIDAS
MIDAS
Witam
Jestem na forum "nowy".
Mam takie pytanko czy ten wykrywacz który jest oferowany na allegro może być dla osoby, ktora zaczyna pierwsze kroki z wykrywaczem ?Czy jest to sprzęt w miare dobry i prosty w obsłudze?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79737136
Dziękuje za opinie
Jestem na forum "nowy".
Mam takie pytanko czy ten wykrywacz który jest oferowany na allegro może być dla osoby, ktora zaczyna pierwsze kroki z wykrywaczem ?Czy jest to sprzęt w miare dobry i prosty w obsłudze?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79737136
Dziękuje za opinie
Re: MIDAS
Witam,
To jest wykrywacz PI. O ile się orientuję są to klony "Nowaka", któy z kolei jest klonem wykrywacza Sandbanks. Schemat tego wykrywacza opublikowany oryginalnie w latach 70-tych, po wielu różnych mutacjach stanowi bazę na krej budowane są chyba wszystkie polskie wykrywacze PI.
W wykrywaczach PI dołożony jest kolejny kanał detekcji, służący do identyfikacji obiektu (ułomnej, jak w każdym PI).
Nie znam detektorów Midasa z terenu ani z opinii o nim. W porównaniu z Nowakiem na pewno są lżejsze, bo miałem oba w rękach.
Sądząc po ilości gałek i z tego co słyszałem o "Nowakach" to nie będzie to wykrywacz najprzyjemniejszy w obsłudze.
Sądzę że cena jest zdecydowanie wygórowana. O ile "pierwsze kroki" nie mają prowadzić do poszukiwań żelastwa, to można spróbować kupić, ale po ostrych negocjacjach cenowych.
Na drobiazgi absolutnie nie nadaje się.

proscan
To jest wykrywacz PI. O ile się orientuję są to klony "Nowaka", któy z kolei jest klonem wykrywacza Sandbanks. Schemat tego wykrywacza opublikowany oryginalnie w latach 70-tych, po wielu różnych mutacjach stanowi bazę na krej budowane są chyba wszystkie polskie wykrywacze PI.
W wykrywaczach PI dołożony jest kolejny kanał detekcji, służący do identyfikacji obiektu (ułomnej, jak w każdym PI).
Nie znam detektorów Midasa z terenu ani z opinii o nim. W porównaniu z Nowakiem na pewno są lżejsze, bo miałem oba w rękach.
Sądząc po ilości gałek i z tego co słyszałem o "Nowakach" to nie będzie to wykrywacz najprzyjemniejszy w obsłudze.
Sądzę że cena jest zdecydowanie wygórowana. O ile "pierwsze kroki" nie mają prowadzić do poszukiwań żelastwa, to można spróbować kupić, ale po ostrych negocjacjach cenowych.
Na drobiazgi absolutnie nie nadaje się.
proscan
Midas
Dzięki za info.
Mam jeszcze jedno pytanko, co Pan proponuje w tej cenie do kupna .
Interesuje mnie poszukiwanie militariów, chociarz drobnica nie jest wykluczona (podkreślam ze jestem początkującym czyli :zielonym")
Pozdrawiam.
Mam jeszcze jedno pytanko, co Pan proponuje w tej cenie do kupna .
Interesuje mnie poszukiwanie militariów, chociarz drobnica nie jest wykluczona (podkreślam ze jestem początkującym czyli :zielonym")
Pozdrawiam.
W "tej cenie" to znaczy 700zł ? To tylko sprzęt używany. Nawet polskie smętki nie mieszczą się w tej kategorii.
Myślę że na militarkę z lekką skłonnością do drobnicy można rozważyć np. używanego Minelaba Muszkietera.
Proszę rozglądać się na forach, na aukcjach i ewentualnie pytać.

proscan
Myślę że na militarkę z lekką skłonnością do drobnicy można rozważyć np. używanego Minelaba Muszkietera.
Proszę rozglądać się na forach, na aukcjach i ewentualnie pytać.
proscan
Midas
Witam.
Szukałem i nic nie odkryłem.
Przegłądając forum spotkałem się z opinią aby kupować nowy sprzęt.
Posługując się pańską opinią zainteresowałem się,
X-Terra 30za 1699
Advantage za 1499
Są to ceny w Vikingu.
Czy te ceny są do przyjęcia?
Ps.chyba że Pan coś za proponuje.
Pozdrawiam
Szukałem i nic nie odkryłem.
Przegłądając forum spotkałem się z opinią aby kupować nowy sprzęt.
Posługując się pańską opinią zainteresowałem się,
X-Terra 30za 1699
Advantage za 1499
Są to ceny w Vikingu.
Czy te ceny są do przyjęcia?
Ps.chyba że Pan coś za proponuje.
Pozdrawiam
Midas
Witam
Za Pana radą cały czas się rozglądam i coś takiego znalazłem
http://www.allegro.pl/item89421232_wykr ... szych.html
Nadal posiadam 1500zł i coś takiego jak powyżej, czy nowego muszkietera
Pozdrawiam
Za Pana radą cały czas się rozglądam i coś takiego znalazłem
http://www.allegro.pl/item89421232_wykr ... szych.html
Nadal posiadam 1500zł i coś takiego jak powyżej, czy nowego muszkietera
Pozdrawiam
-
Zapytanie_email
Co to znaczy lepszy ?
Muszkieter nie jest lepszy od Whitesa 6000.
Ale jest na pewno lepszy od zepsutego Whitesa 6000.

proscan
Muszkieter nie jest lepszy od Whitesa 6000.
Ale jest na pewno lepszy od zepsutego Whitesa 6000.
proscan