F 75 - położenie języka spustu przy strojeniu i resecie
F 75 - położenie języka spustu przy strojeniu i resecie
Witam,
czy przełączyć SPUST DO PRZODU przy strojeniu do gruntu i resecie F75 oznacza przełączenie spustu DO DOŁU?
Pytam dlatego, że spust w F75 podobnie jak w XLT można przełączyć do góry, do dołu lub wcisnąć i przy jakiejś operacji, z tego co pamiętam, ten spust w XLT trzeba było wcisnąć.
Dotychczas wydawało mi się, że w F75 przełączyć spust DO PRZODU oznacza WCISNĄĆ i zastanowiło mnie dopiero to, że pomimo wciśniętego, czyli przełączonego do przodu spustu i wciśniętego przycisku MENU wykrywacz przy uruchomieniu nie zostaje zresetowany.
Będę bardzo wdzięczny za wyjaśnienie mi tej kwestii.
Pozdrawiam
SZZ
czy przełączyć SPUST DO PRZODU przy strojeniu do gruntu i resecie F75 oznacza przełączenie spustu DO DOŁU?
Pytam dlatego, że spust w F75 podobnie jak w XLT można przełączyć do góry, do dołu lub wcisnąć i przy jakiejś operacji, z tego co pamiętam, ten spust w XLT trzeba było wcisnąć.
Dotychczas wydawało mi się, że w F75 przełączyć spust DO PRZODU oznacza WCISNĄĆ i zastanowiło mnie dopiero to, że pomimo wciśniętego, czyli przełączonego do przodu spustu i wciśniętego przycisku MENU wykrywacz przy uruchomieniu nie zostaje zresetowany.
Będę bardzo wdzięczny za wyjaśnienie mi tej kwestii.
Pozdrawiam
SZZ
Re: F 75 - położenie języka spustu przy strojeniu i resecie
namierzanie czyli pin-point włącza się ściskając spust, tak jak byś strzelał z pistoletu. Strojenie do gruntu w przeciwnym kierunku.
Instrukcja obsługi przecież nie pozostawia żadnych wątpliwości w tej materii.
SiD
Instrukcja obsługi przecież nie pozostawia żadnych wątpliwości w tej materii.
SiD
Witam,
Powiem szczerze, że nie rozumiem:
"Do przodu" oznacza do przodu, od siebie. Dla mnie to jednoznaczne.
Spust można pociągnąć lub nacisnąć (jak w pistolecie). Czyli ciągniemy do siebie.

proscan
Powiem szczerze, że nie rozumiem:
To chyba lekka przesada! Spustu nie można przełączyć ani do dołu, ani do góry ani nawet wcisnąć (tutaj mam wątpiości co do znaczenia tego słowa)!spust w F75 podobnie jak w XLT można przełączyć do góry, do dołu lub wcisnąć
"Do przodu" oznacza do przodu, od siebie. Dla mnie to jednoznaczne.
Spust można pociągnąć lub nacisnąć (jak w pistolecie). Czyli ciągniemy do siebie.
proscan
Dzięki za wyjaśnienie moich wątpliwości. Wreszcie jest dla mnie jasne, że
DO PRZODU=OD SIEBIE=DO DOŁU.
A w pistolecie (i każdej innej broni palnej) spust ściąga się wyłącznie do siebie.
Pozdrawiam
DO PRZODU=OD SIEBIE=DO DOŁU.
A w pistolecie (i każdej innej broni palnej) spust ściąga się wyłącznie do siebie.
Pozdrawiam
chyba ze strzelamy sobie w usta -wtedy sciagasz spust od siebie 
Pomyśleć jakie to ludziom do głowy skojarzenia i myśli przychodzą, gdy mają wykrywacz dostroić do gruntu.chyba ze strzelamy sobie w usta
proscan
przepraszam za ten zart,poprostu tak mi jakos do głowy przyszło.....ja bynajmniej nie zamierzam sie rozstawac z tym swiatem,jeszcze tyle do wykopania...pozdrawiam.
Żarcik inteligentny oraz a propos, wobec czego nie ma za co przepraszać, w każdym razie mnie.
Myślę że inni czytelnicy też się uśmiechnęli i że nie ma wśród nas psychopatów, którzy mogli wziąść go zbyt na serio.
Wątek zamykam i pozdrawiam,

proscan
Myślę że inni czytelnicy też się uśmiechnęli i że nie ma wśród nas psychopatów, którzy mogli wziąść go zbyt na serio.
Wątek zamykam i pozdrawiam,
proscan