Pozdrawiam ,
znajomy w stanach(mieszka) chce kupic jakis georadar ( jest zielony) ,prosze doradz cos co pozwoli laikowi na ciekawe poszukiwania. gosc ma kase i moja delikatna proba zniechecenia go do kupna tak zaawansowanego sprzetu spelzla na niczym. moze i dobrze ... jak sie znudzi to ja sprzet odkupie za 50% ceny . widzialem kiedys w programie "bylo nie minelo" goscia z geor. jak z "kijem od szczoty" , moze cos takiego ? . ew. inne sugestie
salve amsel44
Dzieki Proscanie za link , natomiast jako ze jestam laikiem to moje ( jak widze nie tylko moje) "widzenie" georadaru sprowadza sie do ... niestety jakiegos programu. przyznam tez ,ze to wlasciwie sprawa (dla mnie) umowna , wszystko co pozwala na "obrazowe" przedstawienie wnetrza ziemi okreslam mianem "radaru" . ale mniejsza... jeszcze raz dzieki za pomoc.
pozdrawiam amsel44
ps.troszke mnie "zawstydziles" i musze poczytac o tych "wynalazkach".
Tzn. że w granicach naszego państwa ciężko kupić odpowiedni georadar? Chciałbym w przyszłości kupić taki sprzęt i założyć firme ale moje wiedza jest cały czas na etapie raczkowania. W jakie drzwi pukać?Aby kupić odpowiedni sprzęt?Jak zaczne dzwonić do firm dostepnych na necie to mi jakieś piszczące dziady wepchną Jakieś praktyczne porady? Gdzie w polsce można się skontaktować z pewnymi producentami?
Wszystkiego najcenniejszego co da Ziemia!!Życze!!!
o i zobaczylem stary post... dodam ze kolega przywiozl z "usa" gareta 2500 + "cefke" tos . jek widzisz Proscanie chyba nasza perswazja odniosla pozytywny skutek. (czesciowo)
coby bylo smieszniej ... od ok. 5-6-ciu miesiecy sprzecik lezy zapakowany w org. pokrowiec i jeszcze nie widzial swiata
salve amsel44
ps. musze mu przypominac ze ma tam akku do ladowania sierota
ale nalezy sie nam po dobrym piwie ! od znajomego za oszczednosci"kasiorki"
pozdro. amsel44
ps. zgadzam sie z toba, generalnie latanie z georadarem jest "problematyczne" . bardziej sensowne dla sluzb archeo. np. lokalizacja resztek murow itp. a ja np. silnik od "foczki" >> wyczuwam na 5-iec metrow