C-scope R 1

Pisz jeśli masz kłopot w opanowaniu wykrywacza, nie rozumiesz jego zachowania, poszukujesz instrukcji obsługi
ODPOWIEDZ
plomber

C-scope R 1

Post autor: plomber »

Jakiś czas temu mój znajomy starszy już gość otrzymał od kolegi z niemiec wykrywacz C-scope R1. Dzieki uprzejmości firmy ProScan udało się nam nabyć do tego sprzętu instrukcję obsługi. Jest jednak problem gdyż instrukcja jest do wersji angielskiej tego sprzętu natomiast sam sprzęt jest w wersji niemieckiej czyli informacje na wyświetlaczu są podawane w języku niemieckim. Jako ze znajomy mój nie zna w stopniu wystarczajacym żadnego z tych języków ma trudnosć z opanowaniem obsługi tego sprzętu, który do najprostszych raczej nie nalezy. Co powinniśmy zrobic w tej sytuacji? Znajomy mój wiekiem dobija juz siedemdziesiatki i sam sobie nie może poradzić z tym sprzętem więc zastanawiam się co w tej sytuacji zrobić. Najprościej byłoby zdobyć instrukcje do niemieckiej wersji C-scopa, ale to moze być nieosiagalne. Proszę zatem w jego imieniu o pomoc, gdyz bardzo mi zależy aby dziadek z tego powodu nie zniechęcił się do poszukiwań.
Pozdrawiam Przemek
wicja1

Re: C-scope R 1

Post autor: wicja1 »

Witam,
O ile dobrze pamiętam,bo kiedyś ściągałem sobie angielską instrukcję z netu,to można zmienić język w menu.Jeśli się mylę to proszę o weryfikację :)
Pozdrawiam,
wica1
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Witam,

Po raz pierwszy spotykam się z sytuacją gdy w wykrywaczu hobbystycznym jest inna wersja językowa, niż oryginalna. Nie natknąłem się na ślad możliwości zmiany wersji językowej w oryginalnej instrukcji, którą posiadam. Widocznie sam CSCOPE zaprogramował niemieckie napisy na zlecenie jakiegoś niemieckiego dealera.

Ponieważ nie zajmuję się w zasadzie wykrywaczami CSCOPE nie będę chyba w stanie wiele pomóc. Moje propozycje są takie:

- skontaktować się z firma Złote Runo (dealera CSCOPA) albo
- o ile z angielskim nie ma problemu, to bardzo łatwo zrobić sobie ściągawkę, gdyż w instrukcji angielskiej jest na stronie 19 lista wszystkich pozycji menu, które pojawiają się na ekranie. Wystarczy porównać pojawiające się napisy w wersji niemieckiej z ich angielskimi odpowiednikami.

Wersją polską nie dysponuję. Wersja angielska jest dostępna w necie*) i chyba do tej wersji skierowałem Plombera (zdziwiłem, się że instrukcja została "nabyta").

Proszę o informację jak poszło w Złotym Runie.

powodzenia

:pa

proscan

*)
http://www.cscope.co.uk/metdet/download ... Manual.pdf
sebmar_2005

Post autor: sebmar_2005 »

witam
chętnie zeskanuję ci instrukcjie po polsku ,nawet jak menu na ekraniku jest po niemiecku łatwo go opanujesz
pozdro
daj znać jak coś
ODPOWIEDZ