Witam serdecznie
Jestem w posiadaniu f2, ostatnio zauważyłem dość dość dziwne zachowanie się sondy, a mianowicie gdy przytknąłem ją całkowicie do podłoża (mokre liście)i gwałtownie uniosłem do góry, to za każdym razem dało się słyszeć tonalny dzwięk na +. Sonda nie wzbudza się o przypadkowe uderzenie o kamień, pniak, a nawet uderzenie płaską dłonią nie dawało żadnego sygnału- czy to gleba?
Efekt gruntowy F2 (?)
Re: Efekt gruntowy F2 (?)
Witam,
Tak - wszystko wskazuje, że to gleba. Prosze jeszcze zobaczyć czy tak samo zareaguje na odrywanie ręki od sondy.

proscan
Tak - wszystko wskazuje, że to gleba. Prosze jeszcze zobaczyć czy tak samo zareaguje na odrywanie ręki od sondy.
proscan
Witam
Test przeprowadzony, sonda milczy.
piecu
Test przeprowadzony, sonda milczy.
piecu
Czyli jednak gleba.

proscan
proscan
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedz.
Witam
Przeprowadziłem dzisiaj, taki sam test z moim Prizmem.Przy odrywaniu dłoni od sondy, sonda wzbudza się, ale czułość ustawioną mam na max. Po zjechaniu z czułości jednej kreski, sonda milczy. Czy to normalny objaw? Czy z moją cewką jest wszystko ok?
Przeprowadziłem dzisiaj, taki sam test z moim Prizmem.Przy odrywaniu dłoni od sondy, sonda wzbudza się, ale czułość ustawioną mam na max. Po zjechaniu z czułości jednej kreski, sonda milczy. Czy to normalny objaw? Czy z moją cewką jest wszystko ok?