Witam.
Dostałem propozycje zamiany cewki DD 7,5 kHz 10,5" na koncentryczna 18,5 kHz 9", obie cewki są w dobrym stanie, zastanawiam się czy to rozsądny wybór?. Zaznaczę że posiadam również cewkę DD 18,5 kHz 6" oraz standardową koncentryczna 7,5 kHz 9", poszukuje głównie monet i na nie chciałbym się ukierunkować.
Z góry dziękuję za poradę.
Pozdrawiam Jerry.
Wybór cewki x-terra 70
Re: Wybór cewki x-terra 70
Jeśli miałbym dostać sondę H, to ja bym poszedł na tą zamianę 

proscan
proscan
Jeszcze mam takie pytanie co bardziej przemawia za cewką H niż M, w posiadanej snajperce też jest oznaczenie H, czyli mam rozumieć że koncentryczna H będzie równie czuła na drobnice co DD H tylko że z większą powierzchnią cewki?.
A czy pytanie było o snajperkę, czy zamianę DD M na koncetryka H ?
Nie chce mi sie powtarzać wszystkich dywagacji na temat średnic sondy, konfiguracji, kształtów, częstotliwości, zastosowań itd.
Kochani litości! Bo zacznę odpytywać ze znajomości zawartości forum przed odpowiedzią na pytanie.
Obszar zastosowań snajperki 6 cali jest znikomy, więc jeśli moneciarzowi trafia się okazja by zdobyć sondę wysokoczęstotliwościową w normalnym wymiarze, to brać i tyle, skoro mam odpowiedzieć na konkretne pytanie.
To ja zapytam; czy zakup mikroskopijnej "snajperki" był powodowany jakimiś logicznymi przesłankami, czy był zupełnie przypadkowy? Ile razy ta sonda była w użyciu i w jakich okolicznościach?

proscan
Nie chce mi sie powtarzać wszystkich dywagacji na temat średnic sondy, konfiguracji, kształtów, częstotliwości, zastosowań itd.
Kochani litości! Bo zacznę odpytywać ze znajomości zawartości forum przed odpowiedzią na pytanie.
Obszar zastosowań snajperki 6 cali jest znikomy, więc jeśli moneciarzowi trafia się okazja by zdobyć sondę wysokoczęstotliwościową w normalnym wymiarze, to brać i tyle, skoro mam odpowiedzieć na konkretne pytanie.
To ja zapytam; czy zakup mikroskopijnej "snajperki" był powodowany jakimiś logicznymi przesłankami, czy był zupełnie przypadkowy? Ile razy ta sonda była w użyciu i w jakich okolicznościach?
proscan
Ostatnio zmieniony pn lut 09, 2009 11:55 pm przez ProScan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przperaszam za zamotanie
oczywiście chodzi o zamiane DD M na koncentryczną H.
A jeżeli chodzi o zakup snajperki był kierowany dobrymi wypowiedziami na jej temat względem drobnicy na zaśmieconym terenie:). Sonda jak i wykrywacz jest dopiero co po zakupie jeszcze nie była w terenie.
A jeżeli chodzi o zakup snajperki był kierowany dobrymi wypowiedziami na jej temat względem drobnicy na zaśmieconym terenie:). Sonda jak i wykrywacz jest dopiero co po zakupie jeszcze nie była w terenie.