Słuchawki do Fishera F 75
Słuchawki do Fishera F 75
Witam,
czy słuchawki Koss UR 30 będą dobrze współpracowały z Fisherem F 75?
Jakie inne słuchawki możecie polecić do tego wykrywacza?
Z góry dziękuję za informacje na ten temat.
Pozdrawiam
SZZ
czy słuchawki Koss UR 30 będą dobrze współpracowały z Fisherem F 75?
Jakie inne słuchawki możecie polecić do tego wykrywacza?
Z góry dziękuję za informacje na ten temat.
Pozdrawiam
SZZ
Re: Słuchawki do Fishera F 75
Nie wiem. Nie znam impedancji wyjściowej F75, więc trudno powiedzieć.
Kiedyś Fisher, kiedy był jeszcze Fisherem miał dosyć dużą impedancję.
Teraz chyba to się zmieniło i można stosować dowolne słuchawki - najlepiej zapytać sprzedawcy, czy są dopasowane.
Moja rada - nie przepłacać za bardzo i kierować się rozsądkiem, a nie owczym pędem.
proscan
Kiedyś Fisher, kiedy był jeszcze Fisherem miał dosyć dużą impedancję.
Teraz chyba to się zmieniło i można stosować dowolne słuchawki - najlepiej zapytać sprzedawcy, czy są dopasowane.
Moja rada - nie przepłacać za bardzo i kierować się rozsądkiem, a nie owczym pędem.
proscan
Serdecznie dziękuję za opinię i poradę
Interesuje mnie zwłaszcza, czy na słuchawkach Koss można lepiej wyłapywać słabe, głębokie sygnały niż na słuchawkach Garreta. Dał mi niedawno impuls do myślenia o tym głęboki słaby sygnał, który słychać było tylko przy machnięciu w jedną stroną, a przy machnięciu z powrotem zanikał. Po sprawdzeniu okazał się głęboko zalegającym dużym miedzianym trojakiem z 1829 r.
Pozdrawiam
SZZ
Interesuje mnie zwłaszcza, czy na słuchawkach Koss można lepiej wyłapywać słabe, głębokie sygnały niż na słuchawkach Garreta. Dał mi niedawno impuls do myślenia o tym głęboki słaby sygnał, który słychać było tylko przy machnięciu w jedną stroną, a przy machnięciu z powrotem zanikał. Po sprawdzeniu okazał się głęboko zalegającym dużym miedzianym trojakiem z 1829 r.
Pozdrawiam
SZZ
Słuchawki Garretta to dosyć prymitywna konstrukcja. Kossy to mercedes, ale zawsze mam wątpliwości czy na pole można wjechać mercedesem.
Nie ma to absolutnie nic wspólnego ze słuchawkami.
proscan
który słychać było tylko przy machnięciu w jedną stroną, a przy machnięciu z powrotem zanikał.
Nie ma to absolutnie nic wspólnego ze słuchawkami.
proscan
Jeśli jest to stara "beczka" to czemu nie?
Serdecznie dziękuję za opinię i pozdrawiam
SZZ
Serdecznie dziękuję za opinię i pozdrawiam
SZZ
Z tą beczką, to akurat nie zrozumiałem (rano jest - jeszcze się nie dobudziłem
)
A propos Kossów, to warto dopytać kolegę Armanda - on ma F75 i widziałem, że Kossy na allegro sprzedaje (albo już sprzedał).
proscan
A propos Kossów, to warto dopytać kolegę Armanda - on ma F75 i widziałem, że Kossy na allegro sprzedaje (albo już sprzedał).
proscan
koledze chodziło chyba o mercedesa "beczkę"
kumulus
kumulus
Aha - nie skojarzyłem i nadal nie kojarzę. Może jednak nie jestem taki stary
Wygooglam.
proscan
Wygooglam.
proscan
Kosy sprzedaję nowe, a z używanymi Kosami chodziłem z F75, teraz z nimi testuję Safari. Te Kosy mają 2x100 ohmów, osobiście sprawdzałem omomierzem, bo sprzedawca napisał 100 ohmów i nie byłem pewny czy każda słuchawka ma 100 ohmów, czy dwie razem. Moja opinia oczywiście jest nieobiektywna, ale to mocne słuchawki, wymoczyłem je w deszczu, chodziłem na lekkim mrozie, uwalałem w błocie i działają
Są ciepłe, miękkie, otaczają całe uszy. Cena dolara i tak poszła w górę, że obecna cena jest i tak niższa od ich przelicznikowej wartości. Proscanie, słuchawki które sprzedaję, dostałem jako dodatek do wykrywacza, są nowe, więc jest to jednostkowa sprzedaż, także nie potraktujesz tego chyba jako reklamy? 
ProScan pisze:zawsze mam wątpliwości czy na pole można wjechać mercedesem
Chodziło mi oczywiście o produkowany przed 30 laty, słynny z trwałości model mercedesa zwany "beczką". Miał to być żart, ale chyba mi nie wyszedł
Pofatygowałem się dziś do Vikinga i nabyłem Kossy UR 30 drogą kupna.
Jeszcze raz dziękuję za porady i pozdrawiam
SZZ
witam,
co do słuchawek do F75, czy wie już któryś z kolegów jaką powinny mieć impedancję ? -
- idąc za poradą "...nie ma co przepłacać..." pomyślałem że może za 30 zł philipsa z marketu
, a to dla tego że pokuszony postami - że ze słuchawkami i bez to niebo a ziemia - przymierzyłem w sklepie słuchawki garreta na dfx-ie i moim zdaniem, w tym przypadku, to lepiej bez słuchawek - strasznie tłumiły wysokie tony, słychać jak przez ręcznik
.
tu chciałbym zapytać kolegę Armanda, choć innych opinie jak najbardziej mile widziane, jak współpraca F75 ze słuchawkami pod względem dźwięku, bo w powyższym poście to jakoś zeszło z tematu
pozdrawiam
co do słuchawek do F75, czy wie już któryś z kolegów jaką powinny mieć impedancję ? -
- idąc za poradą "...nie ma co przepłacać..." pomyślałem że może za 30 zł philipsa z marketu
tu chciałbym zapytać kolegę Armanda, choć innych opinie jak najbardziej mile widziane, jak współpraca F75 ze słuchawkami pod względem dźwięku, bo w powyższym poście to jakoś zeszło z tematu
pozdrawiam
1. Wg mnie, to każdą impedancję, to wykrywacz powinien pasować do wszystkich słuchawek na rynku. Najpopularniejszą jest impedancja 32ohmy. Ja latem używam tanich słuchawek do wykrywaczy, bo te "wielkie" to są wspaniałe na jesienne wiatry i pierwsze przymrozki. Generalnie nie tworzę kultu słuchawek, na innym forum jest dystrybutor używanych z USA i on ma zawsze dużo do powiedzenia, szczególnie o tych, które aktualnie sprzedaje
2. Do F75 używałem słuchawek tylko podanych wcześniej. Należy pamiętać, że słuchawki do wykrywaczy zachodnich powinny mieć wtyk kątowy tzw duży jack. Kątowy, aby nie był podatny na wyrwania z gniazdka. I właśnie te zachwalane z USA spełniają ten warunek.
2. Do F75 używałem słuchawek tylko podanych wcześniej. Należy pamiętać, że słuchawki do wykrywaczy zachodnich powinny mieć wtyk kątowy tzw duży jack. Kątowy, aby nie był podatny na wyrwania z gniazdka. I właśnie te zachwalane z USA spełniają ten warunek.
Proscanie, słuchawki które sprzedaję, dostałem jako dodatek do wykrywacza, są nowe, więc jest to jednostkowa sprzedaż, także nie potraktujesz tego chyba jako reklamy?
Kolega Armand widzę zajął się chyba hurtowym kupowaniem wykrywaczy, bo to już kolejne słuchawki KOSS, które jak twierdzi dostaje wraz z nimi:
http://www.allegro.pl/item588403633_slu ... waczy.html
http://www.allegro.pl/item593432194_slu ... waczy.html
Była tutaj pewna Pani, która także zarzekała, że nic nie reklamuje (chociaż ja nawet zachęcałem do zareklamowania się), bo nie prowadzi interesów w Polsce. Zapomniała tylko dodać, że zaopatruje Rutusa w osłonki na wykrywacze. Ot, taki drobiazg.
Nie rozumiem po co to mataczenie? Czy ja komuś bronię napisać czym dysponuje?
proscan
Tamta Pani o której wspomina Proscan obiecała też w wolnej chwili odpisać mi na maila w sprawie osłonki. Temat w którym się wypowiadała został zamknięty, być może zagląda jeszcze na forum i sobie przypomni...
Chyba, że nadal nie znalazła wolnej chwili, to OK.
Chyba, że nadal nie znalazła wolnej chwili, to OK.
Kolego poszukiwaczu Kriss. Czy to tak trudno znaleźć kontakt, jeśli się tego chce?
Mam za rączkę poprowadzić i wskazać gdzie ta Pani się swobodnie wypowiada (i rzuca swoje insynuacje, w reakcji na ujawnienie jej kłamstw)? Pani wsród swoich puściły nerwy i pokazała pradziwe oblicze - u mnie potrafiła się zachować.
Jej efemeryczne pojawienie się tutaj było związane wyłącznie z obroną swoich interesów, zagrożonych przez kolegę Nortala. Chodzi o hurt, a nie o pojedyncze osłonki.
proscan
Mam za rączkę poprowadzić i wskazać gdzie ta Pani się swobodnie wypowiada (i rzuca swoje insynuacje, w reakcji na ujawnienie jej kłamstw)? Pani wsród swoich puściły nerwy i pokazała pradziwe oblicze - u mnie potrafiła się zachować.
Jej efemeryczne pojawienie się tutaj było związane wyłącznie z obroną swoich interesów, zagrożonych przez kolegę Nortala. Chodzi o hurt, a nie o pojedyncze osłonki.
proscan