Drugi wykrywacz

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
newmc

Drugi wykrywacz

Post autor: newmc »

Witam.Postanowilem zadac dosc dziecinne a i przewrotne pytanie o wykrywacz.W swojej karierze mialem kilka modeli,i jakis dobry /tak uwazam /posiadam,ale przydal by sie jakis skromniejszy na spacer z psem aby pomachac.Kryteria jakimi chce sie kierowac przy zakupie,kolejnosc wlasciwa ,dodam ze nie zalezy mi aby byl z bajerami czy najnowszy:
1.Zasieg
2.lekki /bede chodzi w dosc trudnym terenie o duzym nachyleniu/
3.latwosc montarzu,tu chodzi tez aby malo miejsca zajmowal
4.dyskryminacja z 2 lub 3 tonowa identyfikacja,chetnie na zasadzie jak dziala iron mask w minelabie czyli all metal z identyfikacja.

Ktos powie wariat szuka idealu.Jesli macie jakies propozycje ,powazniejsze od zaproponowania wszedobylskich Rutusow czy "zoltkow" to z gory dziekuje.
SiD

Re: Drugi wykrywacz

Post autor: SiD »

1. Nie podejmuje się oceny, trudno jednoznacznie powiedzieć.
2. Tesoro (Cibola, Vaquero, Tejon) są jednymi z najlżejszych i spełniają punkt 3, ale za to nie spełniają 4 punktu.

Inna propozycja to Tekentics T2 czy Fisher F75, bardzo lekkie i ergonomiczne, jest też identyfikacja tonowa, nie wiem jak dobrze się rozkładają. Niezła też będzie Xterra, jest identyfikacja, bardzo dobrze się składa, lekkość w czołówce, nie tak jak w Tesoro, ale za ro solidniejsza konstrukcja.

Ja bym sie chyba na Xterre nastawiał, bo mam i lubię, ale trudno jednoznacznie stwierdzić.
newmc

Re: Drugi wykrywacz

Post autor: newmc »

Dziekuje za odpowiedz,i czekam na dalsze propozycje.Szukac bede raczej czegos z drugiej reki i znacznie tanszego,bo jak patrze na ceny takiego Tekentics T2-ponad 3 tys.,Fisher jeszcze lepsza cena a Minelaba juz posiadam to raczej nie sa to ceny na kolejny wykrywacz przeznaczony na godzinny spacer z psem.
Widzialem ,ze Proscan oferuje jakigos Whits'a,prosty,poreczny,tani nazywa sie to White's Classic II SL.przyznam sie iz nie znam tego wykrywacza czy posiada tonalna identyfikacje?Jak to sie sprawuje w terenie ,czyli srednia glebokosc?
ODPOWIEDZ