Fisher f2 czy White's Prizm III

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
dino73

Fisher f2 czy White's Prizm III

Post autor: dino73 »

który z tych wykrywaczy będzie skuteczniejszy na drobnice jeżeli o f2 już jest dosyć sporo na różnych forach to o prizm III dosyć mało.
Czy ktoś pracował z tymi dwoma wykrywkami,proszę o obiektywne opinie.
SiD

Re: Fisher f2 czy White's Prizm III

Post autor: SiD »

A nie lepiej wziąć na wstrzymanie, doczekać i kupić porządniejszy sprzęt z średniej lub wyższej półki? Albo chociaż używany?

Nie wiem czy znajdziesz to czego szukasz, skoro nie zaakceptowałeś innych konstrukcji z tego samego pułapu cenowego. Zmiana z Fiata na Poloneza może być mało satysfakcjonująca.
dino73

Post autor: dino73 »

przepraszam ale zaczynasz mnie irytować,prosiłem o opinie tych wykrywaczy,jeżeli kolega nic na ich temat nie wie to prosze nie zasmiecać wątku.
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

OK - to ja się włączę, bo robi się niegrzecznie.

Poszukując osób, które używały obu tych wykrywaczy (co jest mało prawdopodobne) należy spodziewać się wpisów podobnych do tych SiD-a (odciągających), dygresyjnych (jak mój), albo ściemniających (od tych co wiedzą wszystko, na każdy temat).

Proponuję poszukać na forum Odkrywcy kolegi Banderasa - on miał Prizma, bardzo go chwalił (teraz ma Prizma 6T) i ma też niezłe rozeznanie w innych wykrywaczach. Nie wykluczam, że zna także F2.

Gdybym ja miał doradzać, bo mialem w rękach oba (ale nie szukałem nimi), to wskazałbym na Prizma, ze względu na o klasę lepszą jakość wykonania.

F2 z dużą sondą może mieć wiekszy zasięg, ale jak określić "skuteczność wykrywacza" dalibóg nie wiem. Skuteczna może być para; operator+wykrywacz.

:pa

proscan
ODPOWIEDZ