White's 5900 Di PRO SL
White's 5900 Di PRO SL
to znowu ja :lol:prosze Proscanie o opinie na temat tego modelu,pisze już któryś post na forum na temat wykrywaczy bo nie chce się na coś napalić a później żałować,z ace 250 przechodziłem dwa lata i chce przejść na wykrywacz bardziej zawansowany,z lepszą dyskryminacją no i z lepszymi osiągami.
wracając do tematu jakie są zasięgi tego White'sa w trybie dynamicznym jak jest z jego wagą i wyważeniem? dużo wykrywaczy z tej serii ostatnio wysypało się na A.
wracając do tematu jakie są zasięgi tego White'sa w trybie dynamicznym jak jest z jego wagą i wyważeniem? dużo wykrywaczy z tej serii ostatnio wysypało się na A.
Re: White's 5900 Di PRO SL
Myslę że nie zostanie to źle odebrane, jeśli zachęcę do zapoznania się z raportem, który ukazał się w Odkrywcy 2009/05 na temat tego wykrywacza. A w 2009/06 jest o ACE - można od razu porównać.
Sporo informacji jest także tutaj i na innych forach.
Dla mnie jest to wciąż jeden z najlepszych wykrywaczy na rynku. Ale ACE 250 zawsze będę bronił
)

proscan
Sporo informacji jest także tutaj i na innych forach.
Dla mnie jest to wciąż jeden z najlepszych wykrywaczy na rynku. Ale ACE 250 zawsze będę bronił
proscan
tak czytam Proscanie twoje forum i znalazłem post Mranda dotyczący zainstalowania płytki multitone i właśnie przeczytałem tam że pełnowartościowe i najlepsze whitesy 5900 to te po 93r na jednej płytce czy ten egzemplarz z a jest na jednej płytce? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=659538224
to starszy model dwupłytkowy, potencjometr signal balance ma na przednim panelu
Tak Gawron ma raczej rację ("raczej", bo wolę nie pisać na 100%, bo Whites czasami mnie zaskakuje).
Zwracam uwagę ponadto, że nie ma w nim trybów HOT ROCK - zamiast tego jest VDI Sensitivity.

proscan
Zwracam uwagę ponadto, że nie ma w nim trybów HOT ROCK - zamiast tego jest VDI Sensitivity.
proscan
Tutaj Mrand wyjaśnia szerzej o co mu chodziło:
http://www.odkrywca-online.pl/whites-59 ... tml#654546
Szkoda tylko, że znów nie zapomniał wtrącić tej swojej niestrawnej papki marketingowej
Kolega Martin znowu na urlopie

proscan
http://www.odkrywca-online.pl/whites-59 ... tml#654546
Szkoda tylko, że znów nie zapomniał wtrącić tej swojej niestrawnej papki marketingowej
Kolega Martin znowu na urlopie
proscan
...
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 11:45 am przez Mrand, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
Powisi, powisi. Z tą drogą to rada, czy groźba?
Ponieważ nie zauważasz, co z siebie robisz, po starej znajomości wyłuszczę:
Skoro sam się musisz dowartościowywać, znaczy nie szanujesz siebie (dałeś tego dowody wielokrotnie) - nie oczekuj szacunku ode mnie.

proscan
PS
Robert mi mówił, że z Denarem to dla pieniędzy - byłoby zrozumiałe. Teraz wiem, że się mylił - jesteś po prostu próżny.
Powisi, powisi. Z tą drogą to rada, czy groźba?
Ponieważ nie zauważasz, co z siebie robisz, po starej znajomości wyłuszczę:
I najzwyklejsza reklama (brakuje tylko ceny i adresu):Moja przystawka MultiTone ID została zamontowana w wielu detektorach Whitesa i jak dotąd wszyscy są zadowoleni.
Kiedyś miałeś klasę... Teraz jesteś ta sama liga co Denar, Van Worden, All, Franek Dolas - największy forumowy pyszałek, pokątni sprzedawcy Samanadry i (bez urazy, mistrz autopromocji) Armand.Przy okazji pragnę przypomnieć, że jest dostępna nowa wersja MultiTone ID V3.0 która potrafi rozpoznać aktualny tryb pracy detektora i automatycznie się do niego dostosować. Ponadto doszedł nowy zakres (włączany dodatkowym przełącznikiem dźwigniowym) który kilkakrotnie przyspiesza tzw. Recovery Speed czyli zdolność reagowania na bardzo blisko położone obiekty i do tego bez żadnej utraty zasięgu. Teraz detektor Whites typu FourFilter zachowuje się jak TwoFilter. Pozdrawiam
Skoro sam się musisz dowartościowywać, znaczy nie szanujesz siebie (dałeś tego dowody wielokrotnie) - nie oczekuj szacunku ode mnie.
proscan
PS
Robert mi mówił, że z Denarem to dla pieniędzy - byłoby zrozumiałe. Teraz wiem, że się mylił - jesteś po prostu próżny.
...
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 11:45 am przez Mrand, łącznie zmieniany 1 raz.
Coraz starszą twarz - ciągle mam odwagę spojrzeć sobie w oczy. Ja nie dałem dałem dupy za kilka schematów.

proscan
proscan
...
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2009 11:46 am przez Mrand, łącznie zmieniany 1 raz.
Odpowiem Ci przez szacunek, który dla Ciebie kiedyś miałem:
Obchodzi mnie, jeśli widzę oszusta, który udaje poszukiwacza i udziela rad na prawo i lewo, by założyć z kimś sklep i mu się podlizać. A wykrywacz powierzony do testów zatrzymuje. Albo pisze lizusowskie teksty, bo akurat załatwia dla swojej pani kontrakt na osłonki.
Obchodzi mnie, jeśli ktoś podszywając się za zwykłego, postronnego poszukiwacza nagania klientów do kupowania sprzętu, który sam (lub jego pociotek, znajomy, partner biznesowy) sprzedaje/produkuje.
Obchodzi mnie, jeśli niegdyś skromna i zacna osoba, którą lubiłem staje się pyszałkowatym pajacem, których pełno po włączeniu telewizora.
Obchodzi mnie …
Obchodzi mnie …
Przykro słyszeć, że Ciebie to nie obchodzi. Twoja chata z kraja! Ty jesteś ponad to - z daleka od smrodu. Jak kogoś okradają czy oszukują, to też nie Twoja sprawa. Można tylko oberwać, albo zostać wyszydzonym (jak ja przez Ciebie). Brawo postawy! Byle sprzedaż szła. A współpraca ze złodziejem i donosicielem - dla Ciebie nie ma sprawy! Ciebie nie okrada - a donos, normalka w biznesie, prawda? Wyjaśniliście sobie. Sielanka.
Jeśli mnie to wszystko kiedyś przestanie obchodzić i stanę się takim cynikiem jak Ty obecnie, to wówczas będzie mi wstyd spojrzeć do lustra.
Ty też zostań z Bogiem.

Piotr, proscan
PS
Te brednie o strachu przed "zemstą proscana" już kiedyś czytałem. Jesteś w tej samej lidze, ten sam zepsuty sposób myślenia - mówiłem. Jakoś nikt, kto mnie publicznie obraża czy krytykuje nie zechciał się przedstawić, żebym wiedział komu mam nie naprawić wykrywacza
Nigdy nikomu nie odmówiłem pomocy, jeśli tylko mogłem pomóc - proszę tylko by ten, który mnie okradł trzymał się ode mnie z daleka. Nie mam takiego miłosierdzia dla złodziei jak Ty.
PPS
Nawet nie mogę zablokować tej publiczno-prywatnej wymiany zdań, bo znów jakiś cymbał napisze, że blokuję niewygodne tematy. Proszę tylko osoby postronne o nie zabieranie głosu w sprawie dotyczącej mnie i Mranda.
Wątek dotyczy 5900.
Obchodzi mnie, jeśli widzę oszusta, który udaje poszukiwacza i udziela rad na prawo i lewo, by założyć z kimś sklep i mu się podlizać. A wykrywacz powierzony do testów zatrzymuje. Albo pisze lizusowskie teksty, bo akurat załatwia dla swojej pani kontrakt na osłonki.
Obchodzi mnie, jeśli ktoś podszywając się za zwykłego, postronnego poszukiwacza nagania klientów do kupowania sprzętu, który sam (lub jego pociotek, znajomy, partner biznesowy) sprzedaje/produkuje.
Obchodzi mnie, jeśli niegdyś skromna i zacna osoba, którą lubiłem staje się pyszałkowatym pajacem, których pełno po włączeniu telewizora.
Obchodzi mnie …
Obchodzi mnie …
Przykro słyszeć, że Ciebie to nie obchodzi. Twoja chata z kraja! Ty jesteś ponad to - z daleka od smrodu. Jak kogoś okradają czy oszukują, to też nie Twoja sprawa. Można tylko oberwać, albo zostać wyszydzonym (jak ja przez Ciebie). Brawo postawy! Byle sprzedaż szła. A współpraca ze złodziejem i donosicielem - dla Ciebie nie ma sprawy! Ciebie nie okrada - a donos, normalka w biznesie, prawda? Wyjaśniliście sobie. Sielanka.
Jeśli mnie to wszystko kiedyś przestanie obchodzić i stanę się takim cynikiem jak Ty obecnie, to wówczas będzie mi wstyd spojrzeć do lustra.
Ty też zostań z Bogiem.
Piotr, proscan
PS
Te brednie o strachu przed "zemstą proscana" już kiedyś czytałem. Jesteś w tej samej lidze, ten sam zepsuty sposób myślenia - mówiłem. Jakoś nikt, kto mnie publicznie obraża czy krytykuje nie zechciał się przedstawić, żebym wiedział komu mam nie naprawić wykrywacza
PPS
Nawet nie mogę zablokować tej publiczno-prywatnej wymiany zdań, bo znów jakiś cymbał napisze, że blokuję niewygodne tematy. Proszę tylko osoby postronne o nie zabieranie głosu w sprawie dotyczącej mnie i Mranda.
Wątek dotyczy 5900.
gawron pisze:to starszy model dwupłytkowy, potencjometr signal balance ma na przednim panelu
Witam
Są wersje 5900 gdzie signal balance jest od frontu a mimo to jest to wersja jednopłytkowa
Pozdrawiam
gwene
-
zielono_mi
Witam
Mam takie pytanka odnośnie trybu statycznego oraz rozróżniania metali w tym trybie.
Kiedy/w jakich sytuacjach wskaźnik nie pokaże koloru gdy pod sondą będzie kolorowy fant? Przypuszczam, że jednym z czynników, jest głębokość zalegania rzeczy - czy tak?
W momencie, gdy w trybie dynamicznym detektor (dyskryminacja w pozycji P) wskazywać będzie kolorowy fant, to w trybie statycznym również powinien widzieć tą rzecz jako kolor?
Mam takie pytanka odnośnie trybu statycznego oraz rozróżniania metali w tym trybie.
Kiedy/w jakich sytuacjach wskaźnik nie pokaże koloru gdy pod sondą będzie kolorowy fant? Przypuszczam, że jednym z czynników, jest głębokość zalegania rzeczy - czy tak?
W momencie, gdy w trybie dynamicznym detektor (dyskryminacja w pozycji P) wskazywać będzie kolorowy fant, to w trybie statycznym również powinien widzieć tą rzecz jako kolor?
Wskaźnik działa w swoim własnym "dynamicznym" trybie, niezależnie od innych trybów.
Wystarczy zbyt wolno ruszać sondą i wskazówka ani drgnie.

proscan
Wystarczy zbyt wolno ruszać sondą i wskazówka ani drgnie.
Tak, o ile będziemy wykonywać takie same ruchy jak w trybie dynamicznym.W momencie, gdy w trybie dynamicznym detektor (dyskryminacja w pozycji P) wskazywać będzie kolorowy fant, to w trybie statycznym również powinien widzieć tą rzecz jako kolor?
proscan