ace250/prizm2

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
J23pl

ace250/prizm2

Post autor: J23pl »

Witam!
Przeglądałem angielski ebay- ceny tych dwu detektorów są tam bardzo zblizone. Pomijając różnice cenowe u nas - który wybrać? - Znajomy siedzi w Anglii. Interesują mnie monetki i kolorowa drobnica.

Moze coś o zasięgach, dyskryminacji, ergonomii.

A i jeszcze jedno - chciałbym zapoznać się z manualem do prizma po polsku - żeby zobaczyć co i jak. Dlatego mam nieśmiałą :oops: prośbę: czy ktoś mógłby użyczyć w/w dokument do poczytania

Pozdr.
J23pl
ProScan
Właściciel

Re: ace250/prizm2

Post autor: ProScan »

Witam,

O Prizmie pisałem sporo tutaj:

http://www.proscan.gliwice.pl/forum/viewtopic.php?t=53

i także w innych wątkach. Wystarczy do wyszukiwarki wpisać Prizm.

Żadnego nie testowałem w terenie, wiec wolę się tutaj kategorycznie nie wypowiadać. Wydaje się, że do ACE jest więcej dostępnych sond. To niewątpliwy plus. Prizm jest chyba jednak lepiej wykonany.

Co do instrukcji do Prizma, to można ją pooglądać u mnie, albo u Vikinga. Ale to prosty detektor - instrukcja nie wniesie wielu informacji, które mogłyby pomóc w decyzji ACE czy Prizm.

:pa

proscan
J23pl

Re: ace250/prizm2

Post autor: J23pl »

Dzięki za sybki odzew. Chyba jednak pozostanę przy ace. :roll:
Pozdrawiam
J23pl
ODPOWIEDZ