W tych trybach wysokość zależy od własności magnetycznych, a liczba zawsze zależy od własności elektrycznych.
Nie znam Quattro na tyle, by powiedzieć jakie wartości, co oznaczają, ale mogę się domyślać, że -5 z wysokim dźwiekiem to będzie jakieś wcale nieduże żelazo (albo duże, ale podłużne), a niski ton i 35 to "dobry" kolor.
Z moich obserwacji wynika że spora gama sygnałów na kolor potrafi być wskazywana jako np. właśnie -5 i sygnalizowana dziwnym, łamanym wysokim dźwiękiem. Wydaje mi się że przedmioty które są gdzieś na granicy zasięgu, bądź jakoś inaczej "ułożone" dają takie wskazanie.
Dlatego nie mogę zrozumieć dlaczego sporo osób nie uznaje trybu all metal w tym wykrywaczu.
Z dźwiękiem na żelastwo gdy wykrywacz wskazuje 35 nie spotkałem się przez 5 sezonów, czyli odkąd mam ten wykrywacz.
sygnałów na kolor potrafi być wskazywana jako np. właśnie -5 i sygnalizowana dziwnym, łamanym wysokim dźwiękiem
Tak zapewne może dziać się w ziemi, która ma zwykle własności magnetyczne, co powoduje, że identyfikacja ulega zaniżeniu. Warwick robił sobie testy w powietrzu.
A ja mam inne pytanie co do quattro. Czy tylko ja tak mam ze jak chodze w all metal na sciernisku to quattro caly czas sie wzbudza? Zjechanie z czuloscia malo daje i tez nie chce schodzic nizej 18 bo czulosc na male przedmioty spada.
Witam,
u mnie już wszystko jasne - jak słusznie domyślił się Proscan testy robiłem w powietrzu w domu i pewnie stąd takie wyniki bo w terenie nie miałem niskiego sygnału i dużego wskazania VDI natomiast wysoki dźwięk i niskie VDI to zawsze był jakiś kolor, zazwyczaj słaby
dziękuję wszystkim za sugestie i pozdrawiam
warwick
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 2009 10:39 am przez warwick, łącznie zmieniany 1 raz.