Garrett ACE 250 vs. White's 3900 D PRO Coinmaster

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Bisu

Garrett ACE 250 vs. White's 3900 D PRO Coinmaster

Post autor: Bisu »

Witam

Jako że miałem we wakacje problem z pracą, chcę na razie zakupić tzw. "przejściowy" sprzęt.
Do dyspozycji będę miał 800 zł i zastanawiam się nad dwoma modelami wymienionymi w tytule.
Są to Garrett ACE 250 i White's 3900 D PRO Coinmaster. Który z nich ma lepsze osiągi ? Który może się lepiej sprawdzić ? Jak mniemam oba sprzęty są dedykowane do kolorków.
Znajomy polecał mi tego Whites'a, ale nie jestem pewny co do niego z powodu samego wykrywacza (jego skuteczności) i sprzedawcy który go wystawia. Czy ktoś się może tutaj orientuje co do tego pana ?

PS. A i mam pytanie odnośnie cewek do 3900 D PRO Coinmaster . Czy mogę ją wymienić na taką z "dziurką" ? Czy może był bym zmuszony do tej pełnej ?

pozdrawiam. Adam.
gawron

Re: Garrett ACE 250 vs. White's 3900 D PRO Coinmaster

Post autor: gawron »

z tego co mi się wydaje to 3900 jest wykrywaczem statycznym więc o troszkę innym przeznaczeniu niż kanarek a pasują do niego wszystkie cewki serii 5900/6000 oraz od xlt także ta z dziurką :lol:
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Jest tak jak napisał Gawron.

Jeśli chodzi o sprzedawcę (tego z allegro?) to na jego koszt naprawiałem kiedyś detektor kupującego, tak więc facet wywiązuje się ze swoich zobowiązań.

:pa

proscan
gawron

Post autor: gawron »

jeśli chodzi o kranowka to mogę go polecić. kupowałem od niego super 12" do dfx i wszystko było ok :D
Bisu

Post autor: Bisu »

A słyszałem, że ten właśnie White's dobrze sprawuje się na drobnice, lecz wymaga on o wiele uważniejszego przemiatania cewką.
Chodzi mi głównie o zasięgi obu wykrywaczy. Trudno jest w tej chwili dostać dobry wykrywacz w cenie ok 800 zł. Jakoś w Maju przeleciał mi przed nosem ładny Fisher 1225-X. Czyli polecacie jednak ACE 250 ? Ponoć kanarek ma mniejsze zasięgi od Tesoro Silver Sabre uMax, którego miałem poprzednio. Różnica wynosi koło 3-4 cm na korzyść Tesoro, a to dla mnie bardzo dużo.
ProScan
Właściciel

Post autor: ProScan »

Słyszałem, ponoć...

Mamy dementować wszelkie zasłyszane, anonimowe juziolenie?

:pa

proscan
ODPOWIEDZ