ace 250 i pręt ferrytowy...

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ProScan
Właściciel

Re: ace 250 i pręt ferrytowy...

Post autor: ProScan »

Zdjęcie jest zlinkowane - nie mam wpływu na jego wielkość.

:pa

proscan
Bynak

Post autor: Bynak »

Pozwolę sobie podpiąć się pod temat gdyż od dłuższego czasu nurtuje mnie pewne pytanie. Proszę zerknąć na poniższe zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Pierwsze to zdjęcie zaczerpnięte z tego tematu, drugie natomiast to mój były ACE 250. Choć zdjęcie jest marnej jakości w miarę rozgarnięty ;) użytkownik forum zauważy minimalną różnicę w obu elektronikach (choćby dwa PR-ki w drugiej elektronice). Moja elektronika pochodzi z zestawu SPORTS PACK. I tu pojawia się moje pytanie Panie Piotrze. Czy to zupełny przypadek czy też ze względu na stosowanie w zestawie większej cewki są tam dedykowane odrobinę inne elektroniki.

Pozdrawiam !
ProScan
Właściciel

To po prostu inna wersja tego wykrywacza. Przyznam szczerze, że byłem przekonany że ta wersja z dwoma potencjometrami jest starsza - ale teraz nie mam już pewności.

Nie ma to na pewno nic do rzeczy z wersją Sports Pack i duża cewką.

proscan
Bynak

Post autor: Bynak »

Yhy... Tak więc za Pańskim pozwoleniem pozwolę sobie podrążyć jeszcze temat. Tak więc która elektronika Pańskim zdaniem jest lepsza (o ile można dokonać takiej oceny) oraz do czego służy drugi PR-ek. Jeśli za bardzo wnikam w Pańskie sprawy zawodowe to proszę o wybaczenie... Zwykła ciekawość mną powoduje a co za tym idzie milczenie w tej sprawie z Pana strony będzie też dla mnie odpowiedzią. Z mojej strony dodam tylko że ACE 250 jest moim ulubionym detektorem w tym przedziale cenowym i jako jego wielbiciel chcę tylko zaspokoić moje "fobie". Dodam tylko że co do "starej" i "nowej" wersji o których jak do tej pory nie miałem pojęcia mój kanarek pochodził z 11-2008 oczywiście z Viking-a. W moich rękach znalazł się 01-2009 z drugiej ręki ale to już chyba mniej istotne skoro nawet mała cewka oraz inne pierdoły nie były jeszcze rozpakowane a duża cewka miała tylko trzy niemal niewidoczne dla laika rysy na spodniej stronie.

Pozdrawiam !
ProScan
Właściciel

że ACE 250 jest moim ulubionym detektorem w tym przedziale cenowym
To jest nas dwóch :)

Która lepsza? Są identyczne wg mnie. Ten drugi potencjometr prawie na pewno służył kalibracji identyfikatora.

proscan
ODPOWIEDZ