Mam pewien problem
Gdzie może tkwić przyczyna?? I czy wymaga to odesłania w celu wymiany na nowy ??
Sprzęt sprawdzałem według ustawień z instrukcji.
Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi.
Ramius
SiD pisze:Sprawdź czy spust nie jest w pozycji do przodu (w stronę cewki) jeśli tak ustaw go na środek (przyciągnij do siebie to sam odbije do właściwej pozycji). Jest też szansa, że masz na myśli dźwięk wiodący. Czy numery i ikony pojawiają się cały czas, nawet jak położysz wykrywacz na stole nieruchomo i go nie dotykasz?
Jeśli testy robisz w domu to wyjdź na dwór, u mnie w pokoju żaden wykrywacz nie chce pracować stabilnie na żadnych ustawieniach.
Sprawdź też czy wtyczka od sondy jest dobrze wetknięta i dokręcona, zmień baterie na nowe alkaliczne. Jak nic nie pomoże to wtedy można zacząć myśleć o serwisie.
ProScan pisze:Witam,
Czy poprzednio miał Pan również DFX-a? Raczej nie. Podejrzewam, że jakiś prostszy detektor.
Wykrywacz z racji swojej czułości zapewne łapie jakieś zewnętrzne zakłócenia, tym bardziej - że jak czytam - test wykonywany w pomieszczeniu.
To oczywiście przypuszczenie, bo nie słyszałem tych sygnałów. Tak czy owak nie uważam, by było to powód do niepokoju na tym etapie.
Powiem więcej; gdyby nie popiskiwał w pomieszczeniu, byłba to oznaka, że coś z nim nie tak.
proscan
Ramius pisze:PS. Wykrywacz sprawdzam na standardowych ustawieniach z instrukcji