Teknetics T2 już w Polsce

Dealerzy i producenci (i każdy kto zobaczy coś ciekawego) mogą prezentować sprzęt (ale tylko nowości).

Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: ProScan » śr lut 22, 2006 9:59 am

Kilka zdjęć i uwag na gorąco:

http://www.proscan.gliwice.pl/docs/tephotos.pdf

Wykrywcza nazywa się T do kwadratu :lol:

albo T square, jak kto woli.

proscan
ProScan
Właściciel
 
Posty: 8308
Rejestracja: czw wrz 22, 2005 12:57 pm

re/Teknetics

Postautor: hesler » śr lut 22, 2006 12:50 pm

Witam,
Jeżeli jest to możliwe,proszę o więcej informacji. :shock:
pozdrawiam
hesler
 
Posty: 7
Rejestracja: sob gru 17, 2005 8:12 pm

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: ProScan » śr lut 22, 2006 4:31 pm

Będą się pojawiały w miarę jak je będę posiadał.

W razie pośpiechu, prosze pytać Vikinga.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel
 
Posty: 8308
Rejestracja: czw wrz 22, 2005 12:57 pm

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: marcin.p. » ndz gru 24, 2006 3:21 pm

witam
masz moze wiecej wiadomosci na tema tego wykry.
pozd.
marcin.p.
 
Posty: 22
Rejestracja: czw gru 21, 2006 10:49 pm
Lokalizacja: debiensko

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: ProScan » pn gru 25, 2006 10:23 pm

Witam,

Wkrótce zamieszczę testy powietrzne.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel
 
Posty: 8308
Rejestracja: czw wrz 22, 2005 12:57 pm

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: Edik » pt gru 29, 2006 4:08 pm

Witam,

Ja bym oczekiwał chociaż pobieżnych informacji o nownkach technicznych co do tego projektu.

Proscan czy posiadasz jakieś info np. o zastosowanych tam rozwiązań, procesorach, etc. ?

Czy muszę włamać się do archiwum Bounty H. ?

Pozdrawiam
EDIK
Edik
 
Posty: 46
Rejestracja: pt sty 06, 2006 10:05 am

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: ProScan » ndz sty 07, 2007 8:18 pm

W T2 zastosowano procesor Texas Instruments MSP 430 F167

Frequency(MHz) 8

Flash 32 KB

RAM 1 KB

GPIO 48

Pin/Package 64LQFP,64QFN

ADC 12-bit SAR

Other Integrated Peripherals:

2 DAC 12, Analog Comparator, DMA

Hardware Multiplier, SVS

Interface 2 Hardware SPI or UART, Timer UART, Hardware I2C

Timers 1 Watchdog/Interval, 1 16-bit (3CCR), 1 16-bit (7CCR)

Zdjęcie PCB i inne dane pomieszczę wkrótce.

:pa

proscan
Ostatnio zmieniony wt sty 09, 2007 1:31 pm przez ProScan, łącznie zmieniany 1 raz
ProScan
Właściciel
 
Posty: 8308
Rejestracja: czw wrz 22, 2005 12:57 pm

do Proscan

Postautor: Edik » pn sty 08, 2007 12:17 pm

Wielkie dzięki!

Więc jednak w nowych konstrukcjach przeważają mikrokontrolery firmy TI MSP... :-k

To bardzo dobra firma, szkoda tylko, że za bardzo nie chcą wysyłać sampli do Polski.

Na pcb będe czekał z niecierpliwością... Czy mogłoby być zoobrazowane dwustronnie? ;)

Pozdro
EDIK
Ostatnio zmieniony wt sty 09, 2007 9:36 pm przez Edik, łącznie zmieniany 1 raz
Edik
 
Posty: 46
Rejestracja: pt sty 06, 2006 10:05 am

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: ProScan » pn sty 08, 2007 3:13 pm

Witam,

Tylko tyle da się pokazać, bez większej demolki:

Obrazek

:pa

proscan
ProScan
Właściciel
 
Posty: 8308
Rejestracja: czw wrz 22, 2005 12:57 pm

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: ProScan » pn sty 08, 2007 3:39 pm

I jeszcze obiecany test powietrzny:

Obrazek

Czułość 80% dla obu trybów.

Ciekawostka: zmniejszenie czułości do 40% w trybie AM spowodowało wyraźne uspokojenie wykrywacza, a zasięg spadł nieznacznie: dla 25 cent; z 29 na 26 cm. Dla DISC spadek był znaczny: z 26 na 16 cm.


:pa

proscan
ProScan
Właściciel
 
Posty: 8308
Rejestracja: czw wrz 22, 2005 12:57 pm

pcb

Postautor: Edik » wt sty 09, 2007 12:55 pm

Witam,

Na Pana zawsze można liczyć :1

Płytka jest zapewne dwustronna, a może posiada kilka warstw?

Czy z drugiej strony są jakieś układy?

Jeśli chodzi o zasięgi to jestem trochę zaskoczony, ale myśle, że są takie bo T2 pracuje z sondą eliptyczną a na początku myślałem, że to DD.

Jakieś testy terenowe Pan przeprowadzał?

T2 ma dwa filtry dla trybu dyskryminacji, do tego sonda eliptyczna... =D> W terenie mocno zaśmieconym powinien spisywać się nieźle.

Pozdro
EDIK
Edik
 
Posty: 46
Rejestracja: pt sty 06, 2006 10:05 am

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: ProScan » wt sty 09, 2007 1:22 pm

Płytka jest zapewne dwustronna, a może posiada kilka warstw?


Oczywiście wielowarstwowa. Nawet ACE mają takowe.

Czy z drugiej strony są jakieś układy?


Nie.

Jeśli chodzi o zasięgi to jestem trochę zaskoczony, ale myśle, że są takie bo T2 pracuje z sondą eliptyczną a na początku myślałem, że to DD.


Wygląda na DD i to JEST DD.

Jakieś testy terenowe Pan przeprowadzał?


Nie. To był egzemplarz, który wypożyczyłem ze sklepu na czas prac nad polską wersją instrukcją obsługi.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel
 
Posty: 8308
Rejestracja: czw wrz 22, 2005 12:57 pm

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: Edik » wt sty 09, 2007 9:35 pm

Jeśli chodzi o zasięgi to jestem trochę zaskoczony, ale myśle, że są takie bo T2 pracuje z sondą eliptyczną a na początku myślałem, że to DD.


Wygląda na DD i to JEST DD.


W takim razie firma VIKING kłamie?

http://www.viking.waw.pl/hobby_.php?id= ... ucent_id=8

Unikalna, wododporna 11'' cewka eliptyczna o otwartej konstrukcji typu BiAxial...

Może to jest eliptyczna DD? O to chodzi? :roll:

Pozdro
EDIK
Edik
 
Posty: 46
Rejestracja: pt sty 06, 2006 10:05 am

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: ProScan » wt sty 09, 2007 9:48 pm

Eliptyczna, czyli w kształcie elipsy. Większość sond eliptycznych jest typu DD właśnie.

Czyli Viking nie skłamał :)

O DD wyraźnie piszą tutaj:

http://www.tekneticst2.com/specs.sstg

Można się zastanawiać co to jest Biaxial. Dwuosiowa ? Licencja poetica.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel
 
Posty: 8308
Rejestracja: czw wrz 22, 2005 12:57 pm

Re: Teknetics T2 już w Polsce

Postautor: Edik » śr sty 10, 2007 10:27 am

Witam,

Przepraszam Vikinga! Znają się jednak na rzeczy.. :D

Dzięki Proscan za link - no tutaj wyraźnie piszą, żę to DD eliptical.

:pa

EDIK
Edik
 
Posty: 46
Rejestracja: pt sty 06, 2006 10:05 am


Wróć do Nowości i ciekawostki na rynku

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron