Sygnał w minelab safari

Pisz jeśli masz problem z zepsutym wykrywaczem, podejrzewasz że jest zepsuty, nie rozumiesz jego dziwnego zachowania itp.
ODPOWIEDZ
magick44

Sygnał w minelab safari

Post autor: magick44 »

Witam szanownych kolegów i koleżanki!

Mam problem z minelabem safari otóż pożyczyłem go znajomemu , który nie miał do czynienia z wykrywaczami na 3 dni. Oddał mi go ale niestety nie sprawdzałem go , dziś wybrałem się w teren i go włączam i cały czas jest sygnał wiodący bez żadnych zmian tonacji . Odłączyłem cewkę i sygnał dalej jest wiodący:( czy znajomy zepsuł go czy poprzestawiał go tak , że nie mogę dojść do ładu .
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Re: Sygnał w minelab safari

Post autor: ProScan »

Może sonda jest uszkodzona? Proszę odpiąć sondę od wykrywacza i dotknąć palcem do pinów od strony wtyczki w wykrywaczu Powinien pojawić się jakiś sygnał.

Można też zacząć od wyboru innego trybu pracy.

:pa

proscan
magick44

Odpiąłem i jak dotykam palcem to są różne sygnały ale jak przestaje dotykać to dalej buczy.
ProScan
Właściciel

To że buczy, to nic dziwnego - widocznie wysoko ustawiona jest nastawa Threshold.

A metal wykrywa?

prosca
magick44

Wykrywa, chyba miał pan rację zmniejszyłem treschold i już nie buczy , jutro go zabiorę jeszcze w teren i sprawdzę . Nikomu więcej nie pożyczę sprzętu .
Dziękuję i pozdrawiam.
ProScan
Właściciel

Threshold nastawia się w zależności od warunków odsłuchu - widocznie kolega go ni słyszał i pogłośnił.

Widywałem już wykrywacze pożyczane "kolegom" po których czołg przejechał. Tutaj kolega po prostu użył jednej z dostępnych regulacji.

proscan
magick44

Jeszcze raz dziękuję i przepraszam za panikę jaką nasiałem ale już nikomu nie pożyczę mojej niuni nawet swojemu ojcu.
Pozdrawiam .
Armand
Producent
Kontakt:

Post autor: Armand »

Polecam choć raz przeczytać instrukcję obsługi i ,,,pożyczać wykrywacz. Nie rozumiem, jak można poszukiwać tym wykrywaczem i nie rozumieć funkcji jego ikon?
ODPOWIEDZ