Zakup używanego XLT

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

Zakup używanego XLT

Post autor: Zapytanie_email »

Witam,

Mam do Pañstwo wielk¹ proœbe o odpowiedz na moje pytanie.
mam zamiar kupic uzywanego xlt - czy jest to dobry pomys³? chodzi mi o to czy cos w skutek prawidlowego uzywania takiego sprzetu moze ulec zuzyciu - mam na mysli drogie podzespo³y - ?

bardzo dziekuje za odpowiedz.
ProScan
Właściciel

Re: Zakup używanego XLT

Post autor: ProScan »

Witam,

W wykrywaczach, niezależnie jakiej produkcji, zużyciu mogą ulec elementy, które są narażone na jakieś urazy, wytarcia, warunki atmosferyczne itd.

W starszych XLT (jak i innych Whitesach) może zaistnieć konieczność wymiany kabla od sondy na nowy. Czasami nie wytrzymuje klawiatura foliowa.

Koszty naprawy są relatywnie niewielkie.

Zdarzają się uszkodzenia wyświetlacza (brakujące linie), wyłamane gniazda słuchawkowe, zatarcia pierścieni mocujących wysięgnik i inne tego typu.

Sama elektronika się nie zużywa i jeśli nikt nic nie kombinuje, to praktycznie się nie psuje (nieliczne wyjątki potwierdzają tą regułę).

:pa

proscan

Kupowanie na akcjach za granicą (zwłaszcza popularnych ostatnio XLT z Honolulu) obarczone jest spory ryzykiem, bo te wykrywacze są bardzo „wymęczone” i chociaż kable raczej są dobre, to same sondy powycierane, obudowy pobijane, a całość zapaskudzona.
ODPOWIEDZ