Jak ustawic Explorera SE?

Pisz jeśli masz kłopot w opanowaniu wykrywacza, nie rozumiesz jego zachowania, poszukujesz instrukcji obsługi
ODPOWIEDZ
Paweł

Jak ustawic Explorera SE?

Post autor: Paweł »

Proszę o podanie "krok po kroku" najlepszych ustawień wykrywacza w poszukiwaniu drobnych i większych przedmiotów.
ProScan
Właściciel

Re: Jak ustawic Explorera SE?

Post autor: ProScan »

Nie rozumiem ?

Co to znaczy krok po kroku ?

Mam zacząć od naciśnięcia przycisku Power ?

Proszę zadać bardziej konkretne pytanie i/lub przeszukać fora w poszukiwaniu rad odnośnie ustawień Explorera SE, XS oraz II (także na tym forum).

:pa

proscan
Paweł

Post autor: Paweł »

Poprostu chciałbym się dowiedziec jak ustawic wykrywacz żeby szukac drobiazgów i większych przedmiotów i jak się pozbyc fałszywych sygnałów. Czy NOISE CANCEL mam włączac za karzdym razem jak uruchamiam wykrywacz
ProScan
Właściciel

Proszę mnie zrozumieć - to zbyt ogólne pytanie. Ja nie mogę przez internet uczyć obsługi wykrywacza.

Mogę pomóc w opanowaniu, zrozumieniu sprzętu, ale przeczytanie instrukcji obsługi to jest absolutne minimum.

Poza tym na tym forum staram się rozwiązywac problemy na które trudno znaleźć odpowiedzi w innych miejscach - a na temat ustawień Explorera napisano już tysiace zdań, na wielu forach. Proszę szanować mój czas (dotyczy także osób, które wydzwaniają do mnie w sobotę i w niedzielę).

Noise Cancel włączamy wtedy, gdy jest taka potrzeba - tzn. wówczas gdy czujemy że poziom zewnętrznych zakłóceń (a co za tym idzie fałszywych sygnałów) jest za duży. Też już było o tym wiele razy pisane.

proscan
DarekD

.

Post autor: DarekD »

Z forum PS:
emulator SE
http://www.minelabowners.com/setup.zip
Pozdrawiam
Darek
ProScan
Właściciel

Witam,

Zainstalowałem sobie ten programik. Nie sądzę jednak by był on pomocny posiadaczowi Explorera, który ma problem z jego obsługą.

To emulator, czyli udawacz oryginału.

Ciekawa rzecz dla kogoś kto chce się zorientować co siedzi w wykrywaczu, jakie są możliwości ustawień, jakie są dźwięki i wskazania. Czyli coś co może zainteresować przed zakupem.

W każdym razie - dzięki za link.

Koledze Pawłowi najbardzie pomógł by drugi kolega, który w kilka minut pokazałby co i jak. Przy braku kolegi - może jakieś DVD (nie wiem czy nie jest aby dostępne u dystrybutora). No i lektura instrukcji obsługi na przemian z własnymi próbami.

Znając sprzęt można zadawać szczegółowe pytania, na które na pewno znajdzie się odpowiedź.

proscan
ODPOWIEDZ