wykrywacz VLF "Eksplorer S bis" firmy GeoDetektor

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
tygrys86

wykrywacz VLF "Eksplorer S bis" firmy GeoDetektor

Post autor: tygrys86 »

Mam pytanie do profesjonalistów jako żę sam jestem amatorem w tym temacie , a chciłbym zaznajomić się z opinią zawodowców. Noszę się z zamiarem kupna jakiegoś detektora i VLF "Eksplorer S bis" jakoś wpadł mi w oko byleby potem za mocno nie łzawiło. Proszę o jakieś sugestie i pomoc w wyborze odpowiedniego sprzętu.Interesują mnie poszukiwania praktycznie wszystkiego począwszy od drobnicy poprzez militaria a skończywszy na np ukrytych (rzeczach) na większych głębokościach.A ten detektor podoba mi się ze względu na zasięgi no i cena też mnie zachęca.Pozdrawiam serdecznie wszystkich którzy okazali zainteresowanie tym tematem.
ProScan
Właściciel

Re: wykrywacz VLF "Eksplorer S bis" firmy GeoDetektor

Post autor: ProScan »

A ten detektor podoba mi się ze względu na zasięgi.
A kto sprawdzał te zasięgi i w jakich warunkach ?

Geoscan nie istnieje - to też należy wziąść pod uwagę.

:pa

proscan
tygrys86

Dziękuję za odp. i rozwianie moich wątpliwości panie ProScan , a może doradzi mi pan co miłbym zakupić. Głównie chodzi mi o duży zasięg (przynajmniej do 2.5 m) ponieważ mam sporo konkretnych miejsc gdzie można spodziewać się ukrytych fantów. A ukrywanie "przedmiotów" chyba z tym się wiąże że są one dość głęboko ( oczywiście mogę się mylić ) Dziękuję z góry i czekam z niecierpliwością wpatrując się w ekran .
tygrys86

Panie ProScan a czy do moich mażeń mógłby się nadawać RUTUS SOLARIS ???????????Przedewszystkim cena nie przekraczająca moich możliwości finansowych a i osiągi też niczego sobie. Tylko ta cała elektronika trochę mnie przeraża , może zupełnie niepotrzebnie no niewiem.
tygrys86

Kochani pomóżcie niepoprawnemu zapaleńcowi. Bo po przeszukaniu neta mam mętlik w głowie z nawału informacji i jest mi strasznie ciężko się zdecydować na jakiś konkretny sprzęt. Pozdrawiam wszystkich którzy zainteresowali się moim problemem a w szczegulności pana ProScan-a. Pomógł mi pan już jeden wariant wyeliminować (dzięki bogu że istnieją tacy ludzie jak ProScan bo co my amatorzy mieli byśmy bez nich zrobić)
ProScan
Właściciel

Powiem tak - ja się zajmuję sprzętem zachodnim. Polskie samoróbki mnie nie leżą w zakresie moich zainteresowań.

Jeśli ktoś mnie pyta o zasięg 2,5 metra, to ja odpowiadam pytaniem na pytanie:

A widział Pan dziurę wykopaną na 2.5 metra ? (ja widziałem, bo sam kopałem - na dnie blacha ocynkowana).

Proponuję w ramach ćwiczeń wykopać chociaż jeden dołek saperką na 1 metr - zasięg wówczas stanie się najmniej ważnym parametrem.

Myślę że tego typu pytanie należy zadać na jakimś forum dla poszukiwaczy.

Ja się chętnie odnoszę do konkretnych typów. Z czystym sumieniem do w/w uniwersalnych celów mogę polecić jedynie Whites 5900/6000.

proscan
ProScan
Właściciel

oops, własnie napisałem że Geoscan nie istnieje. Ale Geodetektor - tak.

Jakaś kłótnia w rodzinie - w koncu ile można klepać VLF 555.

#-o

proscan
tygrys86

Dzięki za odp. jak również za podpowiedź , a może mi pan podać jakieś namiary na ten "Whites 5900/6000" bo już dostaję oczopląsu od tych wszystkich witryn i parametrów kolejnych wykrywaczy. Jest ich taka masa że już tego nie trawię i wszystko mi się miesza.
ProScan
Właściciel

Wysłałem info na email. Reszta do wygooglania i wyszukania po różnych forach.

proscan
ODPOWIEDZ