Witam!
Od niedawna jestem posiadaczem Minelaba Musketeer'a. Zakupilem go w firmie VIKING i bardzo prosze o rozwianie moich watpliwosci, zwiazanych z dyskryminacja.
Jak wyczytalem w instrukcji ustawienie LEVEL ADJUST max w prawo (naturalnie przelacznik na discriminate) powinno powodowac - cytat z instrukcji:"bedziesz odnajdywal srebrne i wieksze zlote monety". Tymczasem nie tylko dostaje "mocny" sygnal na kasple i nakretki od alkoholu (raz jeszcze podkreslam ze adjust jest na max w prawo na godz. 6), ale nawet czasami na gwozdzie i inne zardzewiale stalowe czesci ( z wyjatkiem lopaty do kopania dolow).
Odnosze wrazenie, ze funkcja ta dziala, ale jakos na "pol gwizdka". Wyglada to tak, jakby fabryczne ustawienia byly przeprowadzone malo precyzyjnie ( na chlopski rozum - za malo podkrecona dyskryminacja).
Jestem zupelnym laikiem i to co pisze to tylko moje wrazenie. Moze producent nic w srodku nie reguluje ( i tak zapewne jest !!! ), ale ja tak to odczuwam. Prosze o wyjasnienie czy jest to wlasciwa reakcja wyszukiwacza, czy moze potrzebna jest wizyta w serwisie? (bardzo mozliwe ,ze to moja wina - brak doswiadczenia).