Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
sorry pytanie retoryczne - wyszukiwarka i śicko jasne
a tak poza tematem właśnie składam jabelka a w czerwcu coś mocniejszego typu to co w temacie tylko nie wiem co czekam az sie znajdzie osoba która łaziła w terenie z tymi dwoma
nikt z was nie biegał z XT30???????? ten ground balance jest az tak ważny czy tez pomiedzy muszkieterkiem i xt30 lepiej wziac xt? od 3 dni chodze z wykonanym przez siebie jabelkiem i sie zastanawiam czy nie da sie zrobic takie cuś zeby... mia dyskryminacje xD masakra wyje na wszystko szok musze go komus opchnąc xD pomózcie mi z tymi dwoma detektorami albo dajcie siedem baniek to kupie sobie xt 50:Pnie mam możliwosci chodzic ani z jednym ani z drugim u mnie jak ktos łaził to jakies bonty huntery midasy c-scopy i inne dziady za 900zł dltaego PMOMOOOOOOOCY!!!!!!!!!!!!
pozdro
Z całym szacunkiem, ale c-scope to bardzo porządny sprzęt, a to, że mało się o nim mówi na forach i nie widać go na kolorowych broszurkach jeszcze o niczym nie świadczy.
Ja mam już trzeci sezon Muszkieterka i jestem zadowolony co do minusów to juz piszę:
- waga
- strasznie czuły na zakłócenia z lini wysokiego napięci ( brak zmiany częstotliwości:(( ), a także na niektóre wykrywki.
- nie zmieści się na pewno do małego plecaczka ( xterra tak )
- brak regulacji głośności słychać cię w całej okolicy:(( no chyba że chodzisz na słuchawkach:D
więcej grzechów nie pamiętam:D
Co do plusów:
+Cena/jakość
+Pancerne wykonanie i cewka
+Dobre osiagi ja cewka 10'
+Regulacja do gruntu manualna i automatyczna
+stabilność poza liniami wysokiego napięcia
no to jest własnie fajna bo z autopsji odpowiedz <ok> a mam pytanie jezeli w xt30 groud balance jest ustawiony fabrycznie to jaki on jest? i czy ten ustawiony fabrycznie GB jest na tyle zły żeby nie kupować tej XT? nie wiem na jak zmineralizowaną dzieli sie glebę ale u mnie jest albo zółty piasek alb próchnica
,,G.E.B.
(Ground Exclusion Balance - dostrajanie do gruntu): Proces, dzięki któremu specjalne obwody wykrywacza pozwalają ignorować efekt maskowania, jaki minerały zawarte w gruncie wywierają na przedmioty metalowe,,
PS macie moze jakies fotki swoich w/w minelabków? takie co nie pokazuja na necie że sie błyszczą jak złoto
mam do was prosbe otóż za dwa tyg jade do vikinga po minelabka prawdopodobnie XT30 i tu moja prosba powiedzcie mi prosze jakie zasiegi ma ten sprzecik (jesli ktos z was testował go) jak sie spełnia w terenie? jak z dyskryminacją? czy jego detekcja bedzie ok w miejscach gdzie kiedys stały niemieckie domy a mój jabel w poszukiwaniach na 20m kwadratowych daje ostre sygnały na 19m kw? na pewno cosik kolorowego sie tam ciekawego znajdzie:] czy skrzynie z ,,zapasem,, takim co niemcy zakopywali gdy ruscy nacierali ze wschodu tez bedzie ładnie wykrywał? wiem ze rodzaj przedmiotu nie ma tu znaczenia czy to skrzynia taka czy taka ale ktos mówił ze na niemieckie skrytki jest np lepszy muszkieter aha i jak sprawdzałaby sie xt30 w okopach gdzie hełmy karabiny i inne marzenia:P ?
Ja akurat nie miałem X30 - robiłem testy dla X50 (są w dziale "nowości").
X30 to raczej moneciak dla wymagających początkujących. Na militarkę to weź raczej Muszkietera, ale jak będziesz u V. to pogadaj, pooglądaj, zastanów się -tam mają tyle sprzętu, że oczopląsu można dostać.
Może spodoba Ci się Sharp Shooter? On ma tryb statyczny i kompensację do gleby - do łażenia po okopach dobry - tylko musiałbyś wziąć od razu osłonkę na sondę.
nie no panie proscanie w bounty huntery to ja sie nie bawie %) łaziłem z jednym z 4 lata temu i zadnej rewelki taki sobie narazie patrze na minelabki chyba na serio ostatnia decyzja zapadnie u sprzedawcy a torbe do niego czy jakis inny duperel kupic?
włsanie co polecacie z dodatków do sprzetu??? a ty proscanie masz jakies gadżety minelaba na stanie? chyba trzeba sie w jakis gaz obezwładniajacy wyposarzyc bo na innym forum juz sie mówi o sk....... co klepią ryje i kradna sprzęt apropos kastet znalazłem to juz cosik do obrony bedzie %)
no czesc wam
juz byłem w wawie zakupiłem sobie xt30 i jestem bardzo zadwolony ze sprzętu chodze z nim od dzisiaj a w ciagu dnia byłem juz na 3 wyprawach:) jedyne co mnie wkurza to ta osłona na cewke nie wiem czemu minelab nie zastosował twardej konstrukcji do okoła zwojów i ze trzeba zakładac od spodu na te delikatne tworzywo sztuczne , osłonke która wydaje sie byc matrioszką jak cewka w cewce tzn obódowa cewki w obudowie nastepnej -bezsens po jednej wyprawie zbiera sie tam straszny sy,f aha i kolor -byłem z początku sceptycznie nastawiony na barwe xt30 jaką pokazują na reklamach ale jednak na żywo ta czerwień jest ciemniejsza prawie jak bordo i nie błyszcze kijem zza krzaków kolejny bład konsrukcyjny to miejsce na akumulatorki ma ono zbyt duza srednice i baterie stukają o ścianki (moze za morzem maja grubsze akku ) ps tutaj czepiam sie tego czego ostatecznie mozna sie czepiac od strony konstrukcji jezeli chodzi o działanie to potem wam powiem
narazie tyle pozdro
mam pytanie do proscana dlaczego na dyskryminacji metal żelazny(ferromagnetyczny) jest detektowany jako kolorek w liczbach od 8 do 32? dzieje sie tak tylko w jakiejs odległosci od metalu gdy sie cewke zblizy to juz ją ignoruje takim charakterystycznym burknięciem aha i jeszcze jedno czy z cewka można wchodzic bezpośrednio do wody? aha i jeszcze jeszcze jedno jak rozpoznawac np karabin hełm albo bagnet skoro to ferromagnetyty?