Tesoro Cibola przesiadka na Minelaba Sovereign GT?
Tesoro Cibola przesiadka na Minelaba Sovereign GT?
Witam. Co sądzicie o przesiadce z Ciboli na Sovergina? Czy jest to opłacalna zamiana? A może polecicie inny wykrywacz jako następce Ciboli.
Pozdrawiam Stachu
Pozdrawiam Stachu
Re: Tesoro Cibola przesiadka na Minelaba Sovereign GT?
Proszę powiedzieć czego oczekujesz od wykrywacza i dlaczego rezygnujesz z Cebuli?
Na pewno ręka zaboli
proscan
Na pewno ręka zaboli
proscan
Od wykrywacza oczekuję niezawodności, precyzji i przyzwoitych osiągów a przede wszystkim precyzyjnej dyskryminacji. Wiem, że Cebula te wszystkie cechy posiada, ale zaczyna już mi brakować głębokości w Tesoro. Kolejnym minusem jest brak dostrojenia do gruntu, a co za tym idzie jestem skazany na jedną cewkę. A teren na którym szukam jest mocno zróżnicowany i przydała by się możliwość dopasowania cewki do rodzaju poszukiwań.
Stachu
Stachu
Ostatnio zmieniony pn gru 07, 2009 4:30 pm przez stachu, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolejnym minusem jest brak dostrojenia do gruntu,
To może Vaquero
Wydaje mi się, że opcją dla każdego jest obecnie MXT Tracker, bo Sovereign to moim zdaniem monetkowiec. Tym bardziej, że dyskryminacja podobna do Tesoro.
(Sovereigna, tyle że nie GT, także mam do sprzedania - i jak tu bezstronnie doradzić
Co do zasięgów to Sov może okazać się lepszy, bo Tesorakom mocno spada w gruncie wg naszych pomiarów, ale gorzej radzi sobie z separacją żelaza.
proscan
Jeżeli chodzi o Tesoro, to jak bym miał kupować coś z tej stajni był by to Tejon, ponieważ Vaquero z tego co wiem nie ma dużo lepszych osiągów od Ciboli, więc odpada.
Miał bym prośbę czy mógł byś napisać więcej na temat Whaitsa, bo wydaje się całkiem ciekawą alternatywą.
Stachu:)
Miał bym prośbę czy mógł byś napisać więcej na temat Whaitsa, bo wydaje się całkiem ciekawą alternatywą.
Stachu:)
MXT to przede wszystkim wykrywacz z identyfikacją (czego nie ma ani Cebula ani Varzywo), prawdziwym automatem do strojenia do gruntu, 3 trybami pracy, identyfikacją tonalną (do pewnego stopnia) i niezłymi osiągami (pełne dane w Odkrywcy 11/2009).
proscan
proscan
Posiadam MXT 300 i Cibole jest to dla mnie idealny zestaw.Miałem ze stajni Whitsa też DFXa z którym nie mogłem się dogadać ,MXT to wykrywacz stworzony dla mnie precyzyjny i prosty. Skompletowałem sobie kilka sond wiec juz z nim zostanę i już nic nie kombinuję z wymianami na coś innego ale dalej po łbie mi chodzi XP GoldMaxx jako pomocniczy sprzęt tylko go kupić nie można ale szukam 
-
marcinch1979
xp gmp z 11" cewka sluchawkami ws1 prostym shaftem ostatnio wystawiony na sprzedaz za 400 funtow czyli ok 1800 zl -cena bajka
Dokładnie ale to już było ,nie mam konta na Ebay nie mam pojęcia jak tam kupić więc szukam coś w kraju.No chyba że mi coś wyszukasz i pomożesz
.Pozdrawiam Robert