Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
jednak rozebrałem wyświetlacz,bo sprzedający zapewnił że na 100%działał przed wysyłką,nawet mi fotki przysłał.
Pod wyświetlaczem są takie dwa odlutowane styki,czy to od podświetlenia?
Jednak udało mi się naprawić wyświetlacz po rozebraniu przeczyściłem cały styk wyświetlacza do płytki a także styki samej płytki,złożyłem i pięknie wszystko wyświetla
Ostatnio zmieniony wt wrz 06, 2011 5:34 pm przez dino73, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, ale ten wykrywacz nie ma podświetlenia (nie ma przetwornicy).
proscan
Jednak udało mi się naprawić wyświetlacz po rozebraniu przeczyściłem cały styk wyświetlacza do płytki a także styki samej płytki,złożyłem i pięknie wszystko wyświetla .
A jak tam Panie Piotrze postępują prace nad moją instrukcją?
jeszcze mam jedno pytanko,mam w oryginalnym zasobniku włożony koszyczek na 4akumulatorki AA ,czy mogę zastosować większą ilość akumulatorków jeżeli tak to jaka jest maksymalna ilość ogniw AA do zastosowania w tym wykrywaczu aby wydłużyć czas pracy.
Witam ponownie, mam Proscanie pytanie dotyczące przewodu cewki ,bo na początku pisałeś że w moim whitesie na 100% będzie do wymiany,czy możesz mi wyjaśnić dlaczego?i jakie są objawy uszkodzenia tego przewodu.
To na pewno wyśle wykrywacz na wymianę przewodu,bo wczoraj zauważyłem że wykrywacz staje się lekko niestabilny przy chodzeniu po wysokiej trawie i poruszaniu przewodem,a sygnał wiodący staje się lekko niestabilny nawet po podniesieniu cewki wysoko nad gruntem.
Też myślę o jego sprzedaży bo jednak dla mnie jest zbyt ciężki(dawna kontuzja ręki)nawet go wystawiłem ale jednak stwierdziłem że stanie się to dopiero po wymianie przewodu i przeglądzie .
I jeszcze co mnie ostatnio zastanowiło że wykrywacz daje silny sygnał dźwiękowy a Vdi nic nie pokazuje ani na kolor czy na stal
Chciałbym się jeszcze trochę dowiedzieć na temat jego historii wiem że jest to uproszczona wersja Eagle Spectrum,jakie są różnice?
Jakich można oczekiwać zasięgów w gruncie na monetki,kilka już znalazłem ale były płytko,robiłem testy zasięgu w powietrzu i nie są jakieś rewelacyjne,a miałem kilka sprzętów tak że porównanie mam.
jest to uproszczona wersja Eagle Spectrum,jakie są różnice?
W elektronice prawie żadne (poza zapisem własnych programów). Uproszczone do minimum jest menu i dostępne opcje. Podejrzewam, że najbardziej bolesny jest brak regulacji PREAMP GAIN, bo od tej nastawy bardzo zależy zasięg.
jednak zasięg jest bardzo dobry,zmiana z ustawienia czułości 60(czułość standardowa programu) na max80 daje około 10cm wzrostu zasięgu,chodziłem kilka godzin na max czułości i wykrywacz jest idealnie stabilny,a teren jest u mnie ciężki dolny Śląsk przedgórze sudeckie,masa bazaltu i innych minerałów w ziemi.
Do tego jeszcze raz dogłębne przestudiowanie instrukcji i akceptowana nastawa +95 i akceptacja zakresu do-40 spowodowała też zwiększenie zasięgu,pierwszy raz na wypadzie wyprzedziłem i to o znaczną ilość monetek kolegów z xterkami 705
Witam Proscanie ,cały czas śmigam ze swoim Silverem i powiem że to jest naprawdę rewelacyjny sprzęt na monetki,drobnice.
Nawet nie myślę się ze staruszkiem rozstawać.
Ale mam problem od około dwóch wypadów w teren strasznie szybko zużywa akumulatorki o ile przedtem mogłem na jednym komplecie chodzić około trzech czterech godzin to teraz max 40 minut i tak samo jest na drugim nowym komplecie.Może to wina ładowarki mam nową procesorową z wyświetlaczem ładuje komplet w godzinkę.Na starej zwykłej trwało to dobę.
Co może być nie tak co mogę sprawdzić.