Test Fisher CZ5 Quicksilver
Re: Test Fisher CZ5 Quicksilver
Dziękuje za odpowiedź i ciesze się że Pan przyjmie moją CZ-tke 
Zgłoszenie wysłałem do Pana na pocztę a wykrywacz wysyłam jutro rano ,pozdrawiam.
Nie ma to jak dobra wiadomość w morzu deprechy.
proscan
proscan
Można przysłać detektor do sprawdzenia/strojenia, ale terminy realizacji to wrzesień.
viewtopic.php?f=1&t=236 punkt PPS.

proscan
Witam ,dzisiaj popatrzyłem na testy Darka CZ-tki 7a pro i też różnica miedzy trybem ID a AUTO to góra 2,3 cm a nie jak u mnie 10,15cm na różnych monetkach.
Ale sprzęt już jest w dobrych rękach
i mam nadzieje że saperkę zamienię na szpadel 
Ale sprzęt już jest w dobrych rękach

Witam Proscanie czy mógłbyś poprawić ten wykres dodając po lewej stronie skale w centymetrach,dysponuje tylko takim obciętym wykresem

Każda kratka w osi pionowej, to 5 cm.

proscan
proscan
-
Zapytanie_email
Witam,
mam problem z wykrywaczem Fisher CZ-7. Porównując jego zasięg z tymi które są podane na Pańskim forum ma sporo mniejszy.
Moneta 1gr, balans 3, czułość 10, vol 10 - I.D. 15cm, AUTO 21cm Moneta 1zł, balans 3, czułość 10, vol 10 - I.D. 17cm, AUTO 22cm Moneta 5zł, balans 3, czułość 10, vol 10 - I.D. 21cm, AUTO 25cm Boratynka, balans 3, czułość 10, vol 10 - I.D. 15cm, AUTO 20cm
Jaki był by koszt strojenia? W jakim terminie?
mam problem z wykrywaczem Fisher CZ-7. Porównując jego zasięg z tymi które są podane na Pańskim forum ma sporo mniejszy.
Moneta 1gr, balans 3, czułość 10, vol 10 - I.D. 15cm, AUTO 21cm Moneta 1zł, balans 3, czułość 10, vol 10 - I.D. 17cm, AUTO 22cm Moneta 5zł, balans 3, czułość 10, vol 10 - I.D. 21cm, AUTO 25cm Boratynka, balans 3, czułość 10, vol 10 - I.D. 15cm, AUTO 20cm
Jaki był by koszt strojenia? W jakim terminie?
Rozumiem, że mam zgadywać na jakiej sondzie test był zrobiony.
proscan
proscan
To ja
Sonda 20cm, ażurowa. Realny zasięg w ziemi przy "roboczych" nastawach to max ok 12cm na monety :/
1 gr 15cm, to o 2 cm za mało.
Co do zasięgu w gruncie, to 12 cm jest dobrym wynikiem w niektórych gruntach.

proscan
Co do zasięgu w gruncie, to 12 cm jest dobrym wynikiem w niektórych gruntach.
proscan
W niektórych, w sensie, że tych mniej czy bardziej zmineralizowanych? 12cm to wynik najlepszy jaki udaje mi się uzyskać, a nie przeciętny
Ponawiam pytanie o koszt strojenia.
A jest co stroić? Bo więcej jak 17 cm nie uzyskam.
Koszt strojenia CZ-ty (w przypadku gdy jest kompletnie rozstrojona), to połowa ceny używanej sondy 10".

proscan
Koszt strojenia CZ-ty (w przypadku gdy jest kompletnie rozstrojona), to połowa ceny używanej sondy 10".
proscan
Tylko gdzie ją kupić
A nowa jest zbyt droga dla mnie. Żeby się tylko upewnić, to o tą cewkę chodzi: Cewka 10.5" (26 cm) do CZ 5, CZ 70 Pro ?