Cyklop 2 Prośba o nastawy.

Pisz jeśli masz kłopot w opanowaniu wykrywacza, nie rozumiesz jego zachowania, poszukujesz instrukcji obsługi
ODPOWIEDZ
Puma

Cyklop 2 Prośba o nastawy.

Post autor: Puma »

Witam kupiłem ostatnio wykrywacz cyklop 2 w dobrej cenie mam pytanie do posiadaczy cyklopa 2 . Czy moze ktoś opisać na jakich nastawach chodzi w teren na militarke a na jakich na monetki.
ProScan
Właściciel

Re: Cyklop 2 Prośba o nastawy.

Post autor: ProScan »

kupiłem ostatnio wykrywacz cyklop 2
#-o

Jaki diabeł podkusił ?
Czy moze ktoś opisać na jakich nastawach chodzi w teren na militarke a na jakich na monetki.
Myślę że większe szanse na uzyskanie odpowiedzi są na forach Poszukiwanieskarbów lub Odkrywcy.

:pa

proscan
Puma

Witam jest w stanie idealnym bez żadnej ryski. A kupiłem go mniejszsze pieniądze niz bym dał za ceninego :) na forum :D MD eka.
Puma

Witam chciał bym się dowiedzić od posiadaczy Cyklopa 2 na jakich ustawieniach chodzą na militarke a na jakich na monetki.
Elementy regulacyjne

Czułość chyba na maxa,
Dyskryminacja
Grunt

Menu Użytkownika
Czas analizy sygnału
Próg włanczania sygnału dźwiękowego.
marcin.p.

Post autor: marcin.p. »

mialem kiedys cyklopa 2 spominam go ze sentymentem :)
nieradzilbym ci dawac czulosc na max.warjuje,cyklop nie spelni sie w poszukiwaniu monetek na militaria jak najbardzej.
pozd.
Puma

A jak ustawiałaś czułość w jakiej pozycji miałeś gałke.
marcin.p.

Post autor: marcin.p. »

jak dobrze pamietam abylo to ze dobre 4 lata temu :shock: ustawialem go na krawedzi bledu sonda do ziemi i dzwigaj jak przestanie szalec jest ok :lol: tak ci najproscij wytlumacze 8) albo zrob sobie poletko doswiadczalne i konbinuj na ustawach gront grontowi nie rowny :D
POWODZENIE.
ps.
zostala mi sonda oddam za darmo jakbys byl w moich rejonach to mozesz podjechac.
pozd.
Puma

Witam ja jestem z pod Wrocławia. Prosze napisać z jakiego Woj. Pan jest.Jesli by było niedaleko to moge podjechać do Pana.
Puma

Byłem nim w terenie faktycznie zasięg ma bardzo dobry lecz jest bardzo czuły . faktycznie nie ma co dawać czułości na maxa . Mam z nim troszke trundności dyskryminacja tez jest dobra . Np wczoraj blaszke 4cm na 3 cm około 50 cm w ziemi tylko ze jest bardzo czuły nie wiem czy to jest wina gruntu i trzeba dostrajać go do grunty czy tez zmniejszyć czułość aby nie dawał sygnału jakieś 10 centymetrów gdy sonda jest jesze przed przedmiotem zalegającym w niemi.
Puma

Mam do niego instrukcje ale jest bardzo bidnie opisane nastawienie Cyklopa 2 .
Puma

Dzisiaj około 20 łusek mauser kilka łudek. Na dynamiku idzie mi dobrze ale na statyku juz o wiele słabiej . Często na statyku pokazuje mi ze jest zapchany i go często zeruje.
ODPOWIEDZ