Garret - Ace 250

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
babaribek

Garret - Ace 250

Post autor: babaribek »

Siemka wszystkim forumowiczom.
Troszke sie dzisiaj naczytalem o wykrywaczach.Przyznam sie jako poczatkujacy , troche zglupialem zamiast sie doszkolic.Duzo sie pisze o sprzecie, ale co ma powiedziec ktos calkiem ,,zielony'' w te klocki , skoro moze nawet nie trzymal w rece zadnego wykrywacza.
Zapal poszukiwania i mnie tez dopadl , zwlaszcza ze wiosna za pasem , i mozna sobie poszperac w terenie . Ze wszystkich wykrywaczy metali , szegolnie zapadl mi na uwadze GARRET ACE 250, i od razu powiem ze nie oczekuje od niego tego ze zaraz znajde czolg .
I tu mam pytanie do ProScana : czy oprucz np. monetek, lusek od naboi znajde tym sprzecikiem np bagnet,chelm ? Moze taki temat byl nieraz poruszony , ale nigdy zawiele porad. 8) :roll: :oops: ;)
ProScan
Właściciel

Re: Garret - Ace 250

Post autor: ProScan »

znajde tym sprzecikiem np bagnet,chelm ?

Oczywiście, że tak (chociaż Chełm trafić będzie ciężko - prędzej hełm).

Problem jednak polega na tym, że chcąc kopnąć jakiś bagnet, trzeba będzie się liczyć ze znajdowaniem każdego badziewia żelaznego (np. gwoździ), bo dyskryminacja w zakresie dla żelaza jest "dwustanowa" (jest żelazo, albo nie ma).

:pa

proscan
babaribek

Re: Garret - Ace 250

Czesc.
Dziekuje Ci ProScanie za naprawde wyjasniajaca i rozwiewajaca moje przypuszczenia odpowiedz.Zaraz zloze do ,,Vikinga'' - zamowienie na nowy sprzecik. Oczywiscie moj to byl blad (ortografia), sorki. Narazie.
ProScan pisze:
znajde tym sprzecikiem np bagnet,chelm ?

Oczywiście, że tak (chociaż Chełm trafić będzie ciężko - prędzej hełm).

Problem jednak polega na tym, że chcąc kopnąć jakiś bagnet, trzeba będzie się liczyć ze znajdowaniem każdego badziewia żelaznego (np. gwoździ), bo dyskryminacja w zakresie dla żelaza jest "dwustanowa" (jest żelazo, albo nie ma).

:pa

proscan
:oops: :oops: :lol:
babaribek

Garret Ace 250

Czesc .
Dzis pierwszy raz wyruszylem naswoje poszukiwania z nowiutkim ACE 250.
Skutecznoscia swa jak na poczatek mnie zadziwil. Szukalem w lesie, gdzie wczesniej sie dowiedzialem ze w 1 wojnie św. przechodzil front. Znalazlem kilka pociskow od mauserka a miedzy nimi znajdowalem kule olowiane, nawet wiecej niz tych ostrych. Niestety nie udalo mi sie jeszcze ,,wydlubac'' zadnej monetki . I tu przy okazji dziekuje wszystkim , ktorzy przyczynili sie do opisywania tego wykrywacza, a zwlaszcza Tobie ProScanie za FACHOWE porady. Wszystkim poczatkujacym , co maja dylemat jaki wybrac wykrywacz, polecam ACE 250. Narka.
ODPOWIEDZ