Czy warto kupować Explorer II po CSCOPE R1 ?

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
Zapytanie_email

Czy warto kupować Explorer II po CSCOPE R1 ?

Post autor: Zapytanie_email »

Witam,

[...]

Koledzy namawiają mnie do kupna Meinlaba Eksplorera II, przeglądałem opinie i posty na ten temat zamieszczone na forum odkrywcy ale niestety zdania są podzielone ,a koszt tego wykrywacza - kupuje go w Polsce po normalnej cenie sklepowej - jest dla mnie na tyle duży, że zanim sprzedam część mojej kolekcji by zebrać taką kwotę, musze się upewnić, że dobrze robie. Mam w tej chwili C.scopa R1 i jestem z niej w miare zadowolony choć jeżeli chodzi o srebro to jej zasięg budzi duże wątpliwości, pozatym ew. Meinlaba Eksp. II używał bym tylko na pola (szukam monent oraz pozostałości po bitwach napoleońskich i powst. narodowych) oraz w lasach przeszukane miejsca z I w.ś. nie okopy.

Moje pyt. jest takie czy warto na tego typu poszukiwania kupić Meinlaba Eksplorera II jak jest jego porównanie z R1 oraz czy nie warto się wstrzymać albo zdecydować na jakiś inny sprzęt, który może lada dzień
ma wejść na rynek.
ProScan
Właściciel

Re: Czy warto kupować Explorer II po CSCOPE R1 ?

Post autor: ProScan »

Witam,

Oj, problem polega na tym, że ja nie znam R1. Na oczy go nie widziałem, trudno mi więc porównywać go do Explorera. Znam natomiast osobę, która miała R1 i przesiadła się na ExII i z relacji tej osoby wynika, że R1 to było nieporozumienie.

Powyższe należy traktować jako opinię zasłyszaną (więc nie jest to pewne źródło wiedzy), ale nie jest to plotka i osoba i sytuacja jak najbardziej rzeczywista.

Jedno jest pewne - zmiana detektora zawsze daje nowe znaleziska. Oczywiście pod warunkiem, że wykrywacze są z podobnych półek (lub wyższej) i nie mają identycznych cewek i takich samych częstotliwości. A tak w przypadku R1 i Ex II nie jest.

:pa

proscan
ProScan
Właściciel

Re: Czy warto kupować Explorer II po CSCOPE R1 ?

Post autor: ProScan »

ODPOWIEDZ