Witam,
[...]
Koledzy namawiają mnie do kupna Meinlaba Eksplorera II, przeglądałem opinie i posty na ten temat zamieszczone na forum odkrywcy ale niestety zdania są podzielone ,a koszt tego wykrywacza - kupuje go w Polsce po normalnej cenie sklepowej - jest dla mnie na tyle duży, że zanim sprzedam część mojej kolekcji by zebrać taką kwotę, musze się upewnić, że dobrze robie. Mam w tej chwili C.scopa R1 i jestem z niej w miare zadowolony choć jeżeli chodzi o srebro to jej zasięg budzi duże wątpliwości, pozatym ew. Meinlaba Eksp. II używał bym tylko na pola (szukam monent oraz pozostałości po bitwach napoleońskich i powst. narodowych) oraz w lasach przeszukane miejsca z I w.ś. nie okopy.
Moje pyt. jest takie czy warto na tego typu poszukiwania kupić Meinlaba Eksplorera II jak jest jego porównanie z R1 oraz czy nie warto się wstrzymać albo zdecydować na jakiś inny sprzęt, który może lada dzień
ma wejść na rynek.
Czy warto kupować Explorer II po CSCOPE R1 ?
-
Zapytanie_email
Re: Czy warto kupować Explorer II po CSCOPE R1 ?
Witam,
Oj, problem polega na tym, że ja nie znam R1. Na oczy go nie widziałem, trudno mi więc porównywać go do Explorera. Znam natomiast osobę, która miała R1 i przesiadła się na ExII i z relacji tej osoby wynika, że R1 to było nieporozumienie.
Powyższe należy traktować jako opinię zasłyszaną (więc nie jest to pewne źródło wiedzy), ale nie jest to plotka i osoba i sytuacja jak najbardziej rzeczywista.
Jedno jest pewne - zmiana detektora zawsze daje nowe znaleziska. Oczywiście pod warunkiem, że wykrywacze są z podobnych półek (lub wyższej) i nie mają identycznych cewek i takich samych częstotliwości. A tak w przypadku R1 i Ex II nie jest.

proscan
Oj, problem polega na tym, że ja nie znam R1. Na oczy go nie widziałem, trudno mi więc porównywać go do Explorera. Znam natomiast osobę, która miała R1 i przesiadła się na ExII i z relacji tej osoby wynika, że R1 to było nieporozumienie.
Powyższe należy traktować jako opinię zasłyszaną (więc nie jest to pewne źródło wiedzy), ale nie jest to plotka i osoba i sytuacja jak najbardziej rzeczywista.
Jedno jest pewne - zmiana detektora zawsze daje nowe znaleziska. Oczywiście pod warunkiem, że wykrywacze są z podobnych półek (lub wyższej) i nie mają identycznych cewek i takich samych częstotliwości. A tak w przypadku R1 i Ex II nie jest.
proscan