Proszę o poradę - lepszy Garrett czy Whites tm808
Proszę o poradę - lepszy Garrett czy Whites tm808
Witam chciał bym zakupić wykrywacz typu two-box. I dlatego zwracam się z prośbą o fachową poradę dotyczącą zakupu takowego sprzętu. Moje pytanie brzmi: lepszy Garreta czy Whites tm808. Szukam ukryć poniemieckich schowków. Bardzo mi zależy na waszych fachowych opiniach.
Re: Proszę o poradę - lepszy Garrett czy Whites tm808
Witam,
Nie używałem nowych przystawek Garretta (ani do CX-a ani do GTI).
Używałem starsza wersję przystawki Depth Multiplier do serii CX, ale ona miała inną konstrukcję niż te obecnie produkowane (Treasure Hound z Eagle Eye i bez).
Myślę że TM 808 jest jednak lepszy. Dlaczego ? Głównie ze względu na możliwość dostrajania do gruntu.
Trzeba mieć świadomość, ze podłączenie przystawki Garretta wyłącza większość opcji typu dostrajanie do gruntu, identyfikacja, pomiar głębokości itd. Dostajemy sprymityzowany detektor, który w zasadzie można tylko wyzerować jeśli sygnał ucieknie. Dostępne są także takie regulacje jak Threshold i zmiana czułości. I tyle.

proscan
Nie używałem nowych przystawek Garretta (ani do CX-a ani do GTI).
Używałem starsza wersję przystawki Depth Multiplier do serii CX, ale ona miała inną konstrukcję niż te obecnie produkowane (Treasure Hound z Eagle Eye i bez).
Myślę że TM 808 jest jednak lepszy. Dlaczego ? Głównie ze względu na możliwość dostrajania do gruntu.
Trzeba mieć świadomość, ze podłączenie przystawki Garretta wyłącza większość opcji typu dostrajanie do gruntu, identyfikacja, pomiar głębokości itd. Dostajemy sprymityzowany detektor, który w zasadzie można tylko wyzerować jeśli sygnał ucieknie. Dostępne są także takie regulacje jak Threshold i zmiana czułości. I tyle.
proscan
Witam! Dziękuje za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy są jakieś różnice po między Garretem CX III a GT 2500. Który lepiej kupić oczywiście chodzi mi o TWO-BOX. 
Nie wiem. CX III już nie jest produkowany (części zamienne ?), ale powinna pasować do niego ta nowa przystawka Treasure Hound CX.Garretem CX III a GT 2500. Który lepiej kupić oczywiście chodzi mi o TWO-BOX.
Dla GTI przystawka ma jeszcze opcję tzw. Eagle Eye - czyli dodatkową, wbudowaną sondę do namierzania.
Jak to się sprawuje i jak to porównać ze starszymi przystawkami - nie wiem.
proscan
Jeszcze raz dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam, ukrycia
PS. Czyli Garrett CXIII jest starszy od CXII ? i czy CX III jest lepszy od HS-3
CX III nie jest starszy od CX II (w sensie pojawienia się tego modelu na rynku).
Czy HS-3 lepszy od CX III
HS jest wyraźnie wzorowany na CX-ach (chodzi o sposób trzymania wykrywacza i rozmieszczenie niektórych elemnetów).
Czy jest lepszy ? Zasięgi można zobaczyć i porównać na stronie Darka. Reszty nie podejmuję się porównywać, bo są granice absurdu.

proscan
Czy HS-3 lepszy od CX III
HS jest wyraźnie wzorowany na CX-ach (chodzi o sposób trzymania wykrywacza i rozmieszczenie niektórych elemnetów).
Czy jest lepszy ? Zasięgi można zobaczyć i porównać na stronie Darka. Reszty nie podejmuję się porównywać, bo są granice absurdu.
proscan
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Jak będę miał jakieś nurtujące mnie niejasności, to zapukam . Pozdrawiam, z poważaniem Ukrycia