Proszę o poradę - lepszy Garrett czy Whites tm808
Proszę o poradę - lepszy Garrett czy Whites tm808
Witam chciał bym zakupić wykrywacz typu two-box. I dlatego zwracam się z prośbą o fachową poradę dotyczącą zakupu takowego sprzętu. Moje pytanie brzmi: lepszy Garreta czy Whites tm808. Szukam ukryć poniemieckich schowków. Bardzo mi zależy na waszych fachowych opiniach.
Re: Proszę o poradę - lepszy Garrett czy Whites tm808
Witam,
Nie używałem nowych przystawek Garretta (ani do CX-a ani do GTI).
Używałem starsza wersję przystawki Depth Multiplier do serii CX, ale ona miała inną konstrukcję niż te obecnie produkowane (Treasure Hound z Eagle Eye i bez).
Myślę że TM 808 jest jednak lepszy. Dlaczego ? Głównie ze względu na możliwość dostrajania do gruntu.
Trzeba mieć świadomość, ze podłączenie przystawki Garretta wyłącza większość opcji typu dostrajanie do gruntu, identyfikacja, pomiar głębokości itd. Dostajemy sprymityzowany detektor, który w zasadzie można tylko wyzerować jeśli sygnał ucieknie. Dostępne są także takie regulacje jak Threshold i zmiana czułości. I tyle.
proscan
Nie używałem nowych przystawek Garretta (ani do CX-a ani do GTI).
Używałem starsza wersję przystawki Depth Multiplier do serii CX, ale ona miała inną konstrukcję niż te obecnie produkowane (Treasure Hound z Eagle Eye i bez).
Myślę że TM 808 jest jednak lepszy. Dlaczego ? Głównie ze względu na możliwość dostrajania do gruntu.
Trzeba mieć świadomość, ze podłączenie przystawki Garretta wyłącza większość opcji typu dostrajanie do gruntu, identyfikacja, pomiar głębokości itd. Dostajemy sprymityzowany detektor, który w zasadzie można tylko wyzerować jeśli sygnał ucieknie. Dostępne są także takie regulacje jak Threshold i zmiana czułości. I tyle.
proscan
Witam! Dziękuje za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie, czy są jakieś różnice po między Garretem CX III a GT 2500. Który lepiej kupić oczywiście chodzi mi o TWO-BOX. 

Garretem CX III a GT 2500. Który lepiej kupić oczywiście chodzi mi o TWO-BOX.
Nie wiem. CX III już nie jest produkowany (części zamienne ?), ale powinna pasować do niego ta nowa przystawka Treasure Hound CX.
Dla GTI przystawka ma jeszcze opcję tzw. Eagle Eye - czyli dodatkową, wbudowaną sondę do namierzania.
Jak to się sprawuje i jak to porównać ze starszymi przystawkami - nie wiem.
proscan
Jeszcze raz dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam, ukrycia
PS. Czyli Garrett CXIII jest starszy od CXII ? i czy CX III jest lepszy od HS-3
CX III nie jest starszy od CX II (w sensie pojawienia się tego modelu na rynku).
Czy HS-3 lepszy od CX III
HS jest wyraźnie wzorowany na CX-ach (chodzi o sposób trzymania wykrywacza i rozmieszczenie niektórych elemnetów).
Czy jest lepszy ? Zasięgi można zobaczyć i porównać na stronie Darka. Reszty nie podejmuję się porównywać, bo są granice absurdu.
proscan
Czy HS-3 lepszy od CX III
HS jest wyraźnie wzorowany na CX-ach (chodzi o sposób trzymania wykrywacza i rozmieszczenie niektórych elemnetów).
Czy jest lepszy ? Zasięgi można zobaczyć i porównać na stronie Darka. Reszty nie podejmuję się porównywać, bo są granice absurdu.
proscan
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi. Jak będę miał jakieś nurtujące mnie niejasności, to zapukam . Pozdrawiam, z poważaniem Ukrycia