Sovereign GT

Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
ODPOWIEDZ
bartx99

Sovereign GT

Post autor: bartx99 »

Witam.
Zastanawiałem się wcześniej nad Xterrą i T. Cibolą.
Ostatnio poczytałem trochę na innym forum na temat Sovereign GT.
Podobno straszna kosa na wszystko, uniwersalny i kopie się nim głębokie doły. Tylko cięzki.
Wolałbym za głęboko nie kopać, bo to ciężka robota, a nie rozrywka, ale że kosi wszystko to jest to.
Warto?
reglass

Re: Sovereign GT

Post autor: reglass »

Witam

Kosi wszystko hehe...

Z firmy Minelab Polecam tylko x-terra 70 jest warta uwagi prosta i skuteczna lekka etc.

p.s. i też kosi wszystko

pozdrawiam reglass
SZZ

Post autor: SZZ »

Witam,
reglass pisze:Kosi wszystko hehe...

możesz coś powiedzieć na temat tego, czego nie "kosi"? Masz jakieś doświadczenia w tym zakresie?
Z moich doświadczeń wynika, że "kosi" zarówno drobny kolor, jak głęboko zalegające duże żelazo. Tylko niestety nie jest tak "głęboki" jak Explorer II i SE.
Pozdrawiam
reglass

Post autor: reglass »

Witam!

Ten wykrywacz jest zaprojektowany do monet lecz radzi sobie dobrze ze wszystkim ale nie róbmy z niego jakiś super uniwersalnej maszyny bo tak nie jest! Moim zdaniem najlepszy wykrywacz z firmy Minelab jest X-terra 70 8)
i jest w pełni uniwersalna.

pozdrawiam reglass
terenowiec69

Post autor: terenowiec69 »

Pamietaj że ważna jest tez miejscówka,a sprzęt to 30% sukcesu,GT jak najbardziej polecam na kolor i militaria,o wiele lepsze wyniki po zastosowaniu słuchawek. ;)
bartx99

Sovereign GT

Post autor: bartx99 »

Skoro dobra miejscówka to 70 % to chyba szkoda ponad 2 tys. na moje rekreacyjne chodzenie.
Chyba jednak skuszę się na XTerra 50 (jakoś mi podpasowała) - co Ty na to Reglass, nie za głęboki , dobry, lekki i z wyświetlaczem.
Proscan też chwali Xterrę.
Miejscówkę to mam upatrzoną, ale raczej na głebokie kopanie, a bardziej wolę pokopać płycej i kolorki. Może namówię brata na kupno PIszczałki i przekosimy kiedyś razem te miejsca (młodszy jest to niech pokopie :) ).
XTerra 50?

Pozdrawiam Światecznie.
klucznik

GT

Post autor: klucznik »

Chodzilem sezon na Suwerenie i przyznam ze tęsknie troche za nim.Zasięgi na innych są lepsze,ale suwerenem wyłuskam monetkę po glosie wsrod smieci na nawet sciezce do ruin zamku.Pod względem dyskryminacji głosowej to nic lepszego nie ma.
terenowiec69

Post autor: terenowiec69 »

Była taka promocja na X-Terre za 999zl,to była dobra cena.Teraz juz podskoczyła.W tym przedziale cenowym to wg.mnie najlepsza propozycja,sprzet markowy o dobrej opinii,a jak sie zechce zmienic to zawsze kupca znajdziesz.A róznica miedzy 50 a 30 jest spora.
ODPOWIEDZ