Minelab XS a mróz
Minelab XS a mróz
Witam mam takie pytanie jak Minelab Explorer XS zachowuje się na mrozie? Czy mozna szukać bez obaw że się cos uszkodzi?
Re: Minelab XS a mróz
kila stopni mrozu nie ma wplywu na prace wykrywacza,co najwyzej akumulatory szybciej beda sie czerpaly.
pozdr
pozdr
Dzięki, a co do akumulatorów to, poważnie rozmyślam nad kupnem czegoś takiego i noszenia go w plecaku http://www.allegro.pl/item482661069_aku ... _lata.html
Minelab ma apetyt....
smiej sie smiej,kilkanascie lat temu podlaczylem pi z hrubieszowa pod akumulator motocyklowy,hehehhe tylko sie zadymilo.
Aha czyli chodzenie w mrozie na własne ryzyko. Dzięki za odp
Chodziłem parę razy z Explorerem w temperaturach około zera i uważam, że chodzenie w temperaturach minusowych nie ma sensu ponieważ:
- po pierwsze można bardzo łatwo uszkodzić fant przy wykopywaniu z zamarzniętej ziemi,
- można łatwo uszkodzić lub złamać saperkę,
- można uszkodzić detektor z przyczyn wcześniej opisanych przez Proscana.
Natomiast gdy temperatura jest plusowa jak komuś nie przeszkadza nieprzyjemna zimowa aura można zimą pochodzić. Akumulatorki lepiej zabrać zapasowe bo mogą się nadspodziewnie szybko rozładować.
Zimą można poszukać w miejscach niedostępnych latem z powodu bujnej roślinności.
- po pierwsze można bardzo łatwo uszkodzić fant przy wykopywaniu z zamarzniętej ziemi,
- można łatwo uszkodzić lub złamać saperkę,
- można uszkodzić detektor z przyczyn wcześniej opisanych przez Proscana.
Natomiast gdy temperatura jest plusowa jak komuś nie przeszkadza nieprzyjemna zimowa aura można zimą pochodzić. Akumulatorki lepiej zabrać zapasowe bo mogą się nadspodziewnie szybko rozładować.
Zimą można poszukać w miejscach niedostępnych latem z powodu bujnej roślinności.
NMi chodziło bardziej o temperaturę tak dom -3,-5 nie zimniej. Kopanie w niższych temperaturach mija się z celem bo ziemia zamarznięta itp..
Witam
Chodziłem parę razy z Quattro MP w temp. ok -5 st i nic się nie dzieje.
Pozdrawiam
Chodziłem parę razy z Quattro MP w temp. ok -5 st i nic się nie dzieje.
Pozdrawiam