Pisz jeśli masz na oku jakiś wykrywacz (np. na allegro - podaj link) lub nie wiesz na co się zdecydować. Im precyzyjniej sformułowane pytanie, tym precyzyjniejsza odpowiedź. Przed zadaniem pytania należy samemu odrobić zadanie domowe (zapoznać się z ofertami dealerów, skorzystać z wyszukiwarki, przeglądnąć inne fora itd).
Witam wszystkich , a szczegolnie Ciebie Piotrze w mym pierwszym poscie na tym forum
Coz , czas leci i synek ma juz 9 lat i ostatnio bardzo mi pomaga w machaniu wykrywaczem i kopaniu dolkow. Niestety moj minelab to nie jego klasa wagowa , i dlatego pomyslalem o zakupie dla niego czegos lekkiego , prostego i niedrogiego. Po prostu jezeli za chwile stwierdzi ze woli cos innego , zebym nie zostal z jakims cudem trudnym do odsprzedania. Oczywiscie uzywany sprzet wchdzi w gre jak najbardziej. Widze na AL. Vikinga 5 - wiem ze to statyk - prosty i tani , czy warty tej kasy? Jest jeszcze opcja na Bounty Huntera Junior - to chyba prosty dynamik - czy moze cos innego ciekawego mozecie polecic?
Pozdrawiam
Natan
Chodzilo mi o cos takiego - http://www.allegro.pl/item756011479_viking_v5.html myslalem o statyku - wiesz widzialem ze latwiej mu bylo po prostu przesuwac cewka niz machac , choc moze glownie bylo to zwiazane z waga mojego XS-a??
Natan
Ten Viking nie ma dyskryminacji (na drobnym żelazie przycicha). Jeśli zależy Ci na statyku, to mogę zaproponować CSCOPA 660 - kupiłem na allegro, potrzebny mu drobny remoncik, przetestuję dla Odkrywcy i będzie do wzięcia.
Z resztą rozglądaj się właśnie za tą marką. Na allegro bywały takie prościutkie modle poniżej 200zł.
To daj znac tu lub na PW kiedy bylby do wziecia i jaka cena ostatecznie.
Ciekawe w jakim zestawie bedzie XS ? bo cos o porownaniu z XSII,SEiEtrack moge powiedziec Natan